Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Demiryolu elektrikli hale geliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırıkkale’yi yakından ilgilendiren çalışmayı açıkladı

Partisinin Kayseri’de düzenlediği mitinge katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kırıkkale’yi de yakından ilgilendiren Ankara-Kırıkkale-Sivas demiryolu hattı hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, hattın modernizasyonunun yapıldığını, çalışmaların tamamlanmasının ardından hattın elektrikli hale geleceğini söyledi.

HAT MODERNİZE EDİLİYOR

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tiren hattında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken, yıllardır hizmet veren Kırıkkale şehir merkezinden de geçen tiren yolunda modernize çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Partisinin Kayseri Mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski tiren yolunun elektrikli hale gelmesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın modernizasyonunun 2019 yılı içerisinde tamamlanacağını sözlerine ekledi.  Erdoğan, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattına bağlantılı olarak Yerköy-Kayseri arasında da bir yüksek hızlı tren hattının proje çalışmasına başlandığını söyledi.

 

BU YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projesi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Hem yolcu hem de yük taşımacılığı yapılacak hattın sondaj çalışmaları bu yıl içerisinde tamamlanacak. Kayseri-Niğde-Mersin-Osmaniye demiryolu hattını ve Ankara-Kırıkkale-Sivas demiryolu hattını da elektrikli hale getirerek modernize ediyoruz. İki hattın modernizasyonunu da bu yıl bitiriyoruz. Kayseri-Boğazköprü Lojistik Merkez projemizin birinci etabı tamamlandı, ikinci etap yapımı için de ihale hazırlık çalışmaları devam ediyor. Anafartalar-Palas Raylı Sistem Hattı’nın birinci etabı olan Anafartalar Yüksek Hızlı Tren Garı bölümünün projeleri bitti, yakında inşasına başlıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Bir Garip Yolcu
Bir Garip Yolcu
25 Şubat 2019 18:36

Reis; Şu Ankara Kirikkale arasina elektrikli Kayaş Sincan arasi olan Banliyö treninden yapiyormuşsun Allah Razi olsun binlerce Kirikkalelinin duasini alacaksin Oyumuz sana ve Mehmet Saygiliya helali hoş olsun Bizleri bu rezillikten bu pahali taşımaciliktan ve minubuslerden kurtaracaksin Tenzile Dezem nur içinde yatsın babana rahmet Yolun açık olsun saglıcakla kalasın

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x