Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimEkonomiManşet

Emlak sektörü bilimselleşiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi, iş piyasası ile yaptığı görüşmeler sonucunda, sektörlerin ihtiyaç duydukları her konuda destek olmak üzere çalışmalar yapmaya devam ediyor.
 
PROTOKOL İMZALANDI
Bu çalışmalar neticesinde Kırıkkale Üniversitesi ile Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu, Emlak Danışmanlığı ve Mortgage Brokerlığı başta olmak üzere birçok mesleki eğitim kursunun ortaklaşa düzenlenmesi için bir protokol imzaladı.  Kırıkkale Üniversitesi’nde düzenlenen protokol törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkanı H. Ali Taylan, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Karakaya ve Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Ahmet Yetkin katıldı.
 
“EMLAK PİYASASINDAKİ HİZMET KALİTESİ ARTACAK”
Protokol töreninde, bir konuşma yapan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız, Kırıkkale Üniversitesi’nin son 5 yıldır iş piyasası ile çok yakın temas içinde olduğunu, Üniversitenin tüm birimlerinin iş adamlarının istek ve ihtiyaçlarına destek olacak çalışmalar yapmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Prof. Dr. Yıldız, bu doğrultuda Emlakçılar Federasyonu’ndan gelen ortak çalışma teklifinin kendilerince olumlu karşılandığının altını çizerek sözlerine şöyle devam etti; “Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından koordine edilecek olan çalışmalara Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Emlak ve Emlak Yönetimi Programı Öğretim Elemanlarımız destek olacak. Emlak Danışmanlığı ve Mortgage Brokerlığı başta olmak üzere birçok mesleki eğitim kursu, Emlakçılar Federasyonu ile ortaklaşa açılacak.
 
SERTİFİKA PROGRAMLARI
İlerleyen süreçlerde Emlakçılık mesleğini profesyonel olarak icra edenler, Üniversite kalitesinde eğitim almaya başladıkları için Emlak Piyasasındaki hizmet kalitesi de artacaktır. Aynı zamanda bu işbirliği sonucunda piyasada ehil olmayanlar tarafından verilen sertifika programları da zamanla son bulacaktır.” Prof. Dr. Yıldız, konuşmasının sonunda eğitimlerin önümüzdeki günlerde ilk olarak Ankara’da başlayacağını ve ilerleyen günlerde ise tüm Türkiye’de devam edeceğini belirterek ortaklığın hayırlı olmasını temenni etti.
 
KURSLAR KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ İLE YAPILACAK
Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkanı H. Ali Taylan ise, Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan protokol ile Emlakçıların artık Üniversiteli olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Daha önce Halk Eğitim Merkezleri ile yapılan Emlak Danışmanlığı ve Mortgage Brokerlığı kurslarının artık Kırıkkale Üniversitesi ile yapılacağını, ders içeriklerinin ve müfredatın Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Emlak ve Emlak Yönetimi programı tarafından geliştirileceğini söyleyen Taylan, bu sayede Emlakçıların günün şartlarına uygun olarak eğitim alacaklarını ve Emlakçılık mesleğinin kalitesinin artacağını düşündüklerini belirtti. Federasyon olarak eğitime çok önem verdiklerini, bu yüzden Üniversitelerle farklı alanlarda da ortak çalışmalar yapmak için girişimlerde bulunmaya devam edeceklerini belirten Taylan, kendilerine kapılarını açıp her türlü iş birlikteliğine sıcak bakan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ve ekibine teşekkür ederek sözlerine son verdi. Protokol töreninin sonunda Türkiye Tüm Emlakçılar Federasyonu Başkanı H. Ali Taylan tarafından Rektör Prof. Dr. Ekrem Yıldız’a günün anısına bir plaket takdim edildi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu