Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı

Emlak ve gayrimenkul alım satımını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliklerle ilgili Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda emlakçılara detaylı bilgiler verildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

eEmlak ve gayrimenkul alım satımını düzenleyen yönetmelikte yapılan değişikliklerle ilgili Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda emlakçılara detaylı bilgiler verildi.

BELGELERİN GEÇERLİLİK SÜRESİ 5 YIL

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya katılım yüksek oldu. Yönetmelikte yapılan değişiklikle yeniden belirlenen kural ve kaidelerle ilgili olarak emlakçıları bilgilendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda artık herkesin emlak alım satımı yapamayacağını belirten TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, emlak alım satımı yapan firmalar için zorunlu hale gelen mesleki yeterlilik belgesinin Kırıkkale’de sadece TSO tarafından verildiğini hatırlattı. MEYBEM ile TSO’nun ortaklaşa yaptığı eğitim ve sınavlarla belge verme yetkisi bulunduğunu ifade eden Varlı, daha önce alınan belgelerin geçerli olduğunu, belgelerin geçerlilik sürelerinin ise 5 yıl olduğunu söyledi.

48 MESLEK DALINDA MYK ONAYLI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

Emlak alım satımı yapacak olanları sahip olmaları gereken belgelerle ilgili katılımcılara bilgi veren Ticaret İl Müdürlüğü Piyasa Gözetimi ve Denetimi Şubesinden Mühendis İbrahim Soysal, emlak ofislerinin sahip olması gereken fiziki şartlar, belge alma şartları, belgelerin iptal gerekçeleri gibi konularda detaylı bir sunum yaptı. Taşınmaz ticaretinde uygulanacak ilke ve kurallar, hizmet bedeli, denetimler ve ceza bedelleri başlıkları altında birçok konuda kapsamlı bilgiler veren Soysal, toplantıya katılan emlakçıların merak ettikleri soruları da cevapladı. Birçok sektörde uygulanmaya başlayan mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğunun her mesleği resmi statüye sokarak kayıt dışı ekonominin önüne geçmeyi amaçladığını belirten Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetin, gerekli belgelerin 5 Aralık 2019 tarihinden önce alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti. 48 meslek dalında MYK onaylı Mesleki Yeterlilik Belgesi verebildiklerini hatırlatan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, TSO’ya üye olsun ya da olmasın tüm esnaf, sanayici ve tüccarın her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Emlakçılara yeni yönetmelik anlatıldı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

http://kirikkale.gtb.gov.tr/tasinmaz-ticareti-hakkinda-yonetmelik-bilgilendirme-toplantisi-yapildi

KTSO’dan Gümrük Müdürlüğü Talebi

Ticaret Borsasından girişimcilik eğitimi

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x