Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Hasar büyük

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

kadir yahşi1Haber-Fotoğraflar: Kadir YAHŞİ

SEL FELAKETİNİN ARDINDAN GERİYE KALAN MANZARALAR YÜREK BURKTU.

Önceki gün Kırıkkale’de yaşanan sel felaketinin ardından geride kalanlar yürek burktu. Kırıkkale genelinde resmi olmayan rakamlarla yaklaşık 200 ev ve 50 araç hasar gördü. Kırıkkale Yenimahalle Mezarlığında ve Yahşihan Mezarlığında ise çok sayıda kabir tahrip oldu.

15 DAKİKA DA HAYAT FELÇ OLDU

Kuvvetli yağış Kırıkkale’yi adeta felç etti. Şehir genelinde büyük maddi hasara yol açan sağanak yağış, ev ve araçlara hasar verdi. Sel araçları, insanları ve mezarları sürükledi. Yaklaşık 15 dakika şiddetli yağan yağmur Kırıkkale’de hayatı felç etti. Maddi hasarın büyük olduğu sel felaketinde can kaybı yaşanmadı. Bazı araçlar ise selin oluşturduğu göletlere gömüldü. Özellikle kenar mahallelerde oluşan sel büyük korku yarattı.

KİMSEM YOK, EŞİMDE YOK

Evine sel basan Sultan Sümercan isimli vatandaş yaklaşık 5 aydır kiracı olarak burada oturduğunu ve böyle bir olayın başlarına gelebileceğini asla düşünmediklerini söyledi. Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Sümercan 10 bin TL kadar maddi hasarlarının olduğunu belirtti. Evde hiçbir yetkilinin gelip tespit yapmadığını dile getiren Sümercan eşyaların kullanılamayacak duruma geldiğini belirterek, “Yetkililerin yardım elini uzatmalarını bekliyorum. Ortada kaldık, bir yere gidemiyoruz. 2 çocuğumla dışarıda kaldım. Kimsem yok, eşimde yok. Kırıkkale Belediyesi’nden yardım bekliyoruz.” dedi.

DERE YATAĞINA İMAR İZNİ VERİLMİŞ

Çalılıöz Mahallesi Mezarlık Mevkii’nde sel sularının oluşturduğu gölette araçları kalan mahalle sakinleri ise durumdan bir hayli şikayetçi. Araç sahibi Ali Taş isimli vatandaş, olay günü yaşananların üzücü olduğunu ifade etti. Taş, “Yetkilileri göreve çağırıyorum. Etüt çalışması yapılmasını istiyoruz. Sokak boyunca hiçbir mazgal ve lagar yok. Dere yatağına imar izni verilmiş. Toplam 5 araç pert oldu. Hiçbir araç çalışmıyor, hurdaya döndü. Hepsi üst model araç, sıradan araç değil. Evimizin bodrum katında da hasar var, komple su basmış.” diye konuştu.

EKİPLER ÇALIŞIYOR

Kırıkkale Belediyesi, Yahşihan Belediyesi ve Bahşılı Belediyesi ekipleri şehir genelinde çalışma yürütmeye devam ediyor. Vali Ali Kolat ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı şehri gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin bütün bölgelerine ekipler görevlendirildiğini, sel baskını olan yerlerde tahliye çalışmaları yapıldığını ifade etti.

Hasar büyük (1) Hasar büyük (2) Hasar büyük (3) Hasar büyük (4) Hasar büyük (5) Hasar büyük (6) Hasar büyük (7) Hasar büyük (8) Hasar büyük (9) Hasar büyük (10)

 

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x