Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimSiyaset

14 Okul Deprem Riski Altında

TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cevaplandırılması amacıyla Kırıkkale’deki okulların depreme karşı dayanıklıkları konusunda sorular yönelten MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk’ün sorularına yanıt geldi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cevaplandırılması amacıyla Kırıkkale’deki okulların depreme karşı dayanıklıkları konusunda sorular yönelten MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk’ün sorularına yanıt geldi.

MHP’Lİ ÖZTÜRK MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINI DUYARLILIĞA DAVET ETTİ

TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cevaplandırılması amacıyla Kırıkkale’deki okulların depreme karşı dayanıklıkları konusunda sorular yönelten MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk’ün sorularına yanıt geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 30 eğitim binasında tahkikat yaptırıldığı, 6’sının yıkımına karar verildiği, 10 tanesinin güçlendirildiği, 14’ünün ise ödenek yetersizliğinden beklemede olduğu bildirildi.

BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

13 Aralık 2019’da TBMM’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın cevaplandırması istemiyle verdiği yazılı soru önergesine cevap geldi. Kendisine gelen cevap hakkında TBMM’de bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Türkiye’nin deprem risk haritasını güncellemiş ve bu kapsamda Kırıkkale’nin birinci derece deprem bölgesinde yer aldığı açıklanmıştır. Bu yüzden deprem önceliği olan Kırıkkalemiz’deki okulların depreme dayanıklılığı da çok büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda; Millî Eğitim Bakanı’na TBMM’de vermiş olduğum yazılı soru önergemle; Kırıkkalemiz’deki okullarımıza deprem dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa kaç okulumuzun riskli, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu, kaç okulumuza güçlendirme inşaatı yapılması gerektiğini sordum. Ancak Bakanlıktan gelen cevap bizleri şaşırtmıştır” dedi.

2015’TEN BU YANA 24 OKULDAN SADECE 10’U GÜÇLENDİRİLMİŞ

Sadece Kırıkkale merkezde 120’nin üzerinde okulun bulunduğunu hatırlatan MHP’li Öztürk; 2015’ten bu yana sadece 30 okulun deprem tahkiklerinin yapılmasını eleştirdi. Milletvekili Öztürk; “Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarafıma verdiği cevaba göre; 2015-2016 yıllarında yapılan deprem tahkik çalışmaları kapsamında Kırıkkale’de 30 eğitim binasının deprem tahkik uygulaması yapılmıştır. Bunlardan 6 eğitim binasının yıkılmasına karar verilmişken, 24 eğitim binası hakkında güçlendirme çalışması yapılması uygun görülmüştür. Fakat geride kalan 5 yılda, bu 24 eğitim binasından sadece 10’nu güçlendirilmiş, geriye kalan 14 okul ise ödenek yetersizliğinden beklemektedir.” açıklamasında bulundu.

OKULLARIMIZ DEPREME KARŞI BİRAN ÖNCE TOPYEKÜN İNCELENSİN

Deprem konusunun önemi ve tehlikesine dikkat çeken MHP’li Öztürk; “Millî Eğitim Bakanlığı biran önce ilgili kurum ve kuruluşlarla koordine olarak, Kırıkkale’deki tüm okulların depreme karşı dayanaklılığını tespit etmelidir. Depremin şakası yok, bu bakımdan herhangi bir doğal afet yaşanmadan, biran önce alınması gereken tedbirler, alınmalı, atılması gereken adımlar, bahanesiz ve gecikmesiz atılmalıdır.” diyerek, bu önemli konunun gece gündüz takipçisi olacağını söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x