Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Helikopter düşmesi inceleniyor 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Helikopter düşmesi inceleniyor

Afrin’de önceki gün kırıma uğrayan ATAK helikopteriyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre pilotlardan merkeze gelen son ses “yangın ikazı” oldu.

 

İNCELEMELER YAPILIYOR

Görüntülerde yangın belirtisi olmadığı için helikopterin içeride alev aldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Uzmanlara göre yangının nedeni “kuyruk rotoru”na zarar veren arıza ya da hafif silahla gerçekleşen bir saldırı olabilir. Pilotlar Erdem Mut ile Mehmet İlker Kahraman’ın şehit olduğu olayın nedeni inceleme sonucunda netleşecek.

 

2 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Afrin’de önceki gün kırıma uğrayan ATAK helikopteriyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre pilotlardan merkeze gelen son ses “yangın ikazı” oldu. Görüntülerde yangın belirtisi olmadığı için helikopterin içeride alev aldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Uzmanlara göre yangının nedeni “kuyruk rotoru”na zarar veren arıza ya da hafif silahla gerçekleşen bir saldırı olabilir. Pilotlar Kırıkkaleli Erdem Mut ile Mehmet İlker Kahraman’ın şehit olduğu olayın nedeni inceleme sonucunda netleşecek.

 

SON SÖZLERİ ‘YANGIN’ İKAZI YÖNÜNDE

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki gün Afrin’de görev yapan bir ATAK helikopteri kırıma uğradı. Helikopterdeki iki pilot şehit düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘helikopterin düşürüldüğünü’ açıkladı. Başbakan Yıldırım ise helikopterin düşme nedeninin incelemeler sonucunda ortaya çıkacağını söyledi. TSK’dan yapılan açıklamada, helikopterin kırıma uğradığı belirtilirken olayın kaza mı yahut düşürülme sonucu mu gerçekleştiğine dair bir bilgi verilmedi. ATAK’ın düşüş nedeni detaylı incelemeler sonrası belli olacak. Ancak Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye göre, pilotun son sözleri ‘yangın’ ikazı yönünde oldu.

 

‘HAFİF SİLAH’ İHTİMALİ

Helikopterin düşme görüntülerini değerlendiren uzmanlar, arıza, düşme ya da düşürülme gibi her ihtimalin olabileceği bilgisini verdi. Eğer uçak düşürülmüşse bunun bir füze ya da ağır silahla değil hafif silahla vurulma sonucu gerçekleşmiş olabileceğini belirten uzmanlar, pilotun son sözünün yangın ikazı olmasının da helikopterde arıza yahut vurulma sonucu bir sorun olduğunu gösterdiğini belirtti. Kaynaklar, helikopterin bütünlüğünü koruduğu ve bir dış yangın görülmediğinden hareketle, kuyruk rotoru aktarma organlarının zarar görmüş olabileceğine işaret ediyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x