Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Hijyen belgesi denetlemeleri başlıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ne göre hijyen eğitim belgesi olmayan gıda işletmelerine cezai işlem uygulanacağını bildirdi.
 
Eğitim zorunlu
Kırbaş konu hakkında şu bilgileri verdi; “Ülkemizdeki gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayri sıhhi işyerinde çalışanların yaptırmak zorunda oldukları portör muayenelerinin yerine, 05/07/2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hijyen Eğitim Yönetmeliğine göre hijyen eğitimi almaları gerekmektedir. Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında verilecek eğitimler, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezleri, meslek eğitim merkezleri, turizm eğitim merkezleri, ve olgunlaşma enstitüleri tarafından verilmektedir.
 
Denetimler başlıyor
Yönetmelik Kapsamında eğitim alması gereken işyerlerinde çalışanların bizzat çalışıyor ise işyeri sahipleri ve işletenlerinin bulundukları il ve ilçede bahsi geçen eğitim kurumlarına müracaat etmeleri gerekmektedir. Yönetmeliğin 11.maddesi çerçevesinde, 05 Temmuz 2014 tarihinden sonra yapılacak denetimlerde hijyen eğitim belgesi’ almamış olanlar hakkında,1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi göre işlem yapılacaktır.
 
En kısa sürede eğitim alınmalı
Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılık olarak değerlendirilerek kişi başı 250 ile 1000 lira arasında cezai işle uygulanması öngörülmektedir. Bu kapsamda konunun ehemmiyeti ve ciddiyetine istinaden eğitim alması gereken muhatapların en kısa zamanda eğitimlerini almaları gerekmektedir”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu