Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

HİJYEN SIFIR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Her Bayram gördüğümüz ve artık değişmesini istediğimiz görüntüler bu Bayramda da yaşandı. Özellikle Kıyma ve Sucuk imalatçıları insan sağlığı ile dalga geçtiler.
                                                            SOKAKLARDA SUCUK KOKUSU
HİJYEN SIFIR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale’nin en önemli cadde ve sokaklarında dışarıya tezgah açan sucuk ve kıyma imalatçıları hijyen kurallarını insanların gözü önünde çiğnediler. Sokak ortasında kıyma çeken ve sucuk yapan esnaflar, bone eldiven gibi hiçbir hijyen malzemesi kullanmazken açık havada imalat yaptıklarından sokakların Bayram günü kötü kokmasına sebep oldular.
TESİSATÇI KIYMA ÇEKTİ
Kasaplık belgesi olmayan ve hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen bir kıyma makinesi alarak mahallelerde sokak ortasında tezgâh açan esnaflar sağlık açısından hiçbir şeye dikkat etmeyerek vatandaşları çıldırttı. Kasaplar ve Celepler odasının yoğun çalışmalarına rağmen paslı ve kirli makinelerde kıyma çeken ve sucuk yapan işportacılar insan sağlığını hiçe saydılar. İçlerinde su tesisatçısı, telefoncu, tuhafiyeci, Elektronik eşya tamircisinin de bulunduğu onlarca esnaf yasaları çiğneyerek hijyen kurallarına uymayarak kıyma çektiler.
CEZAYA RAĞMEN
HİJYEN SIFIR - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Hijyen ve Sağlık kurallarını çiğnemenin yanı sıra kaydı olmayan esnafların 5.000 ile 7.700 lira arasında cezalandırılacağı bilgisi bayram öncesi duyurulmasına rağmen işportacıların bu duyuruları kulak ardı etmesi yuh artık dedirtti. Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, “Ailemizle bayramlaşamadık, sırf insanlarımız zehirlenmesin, onların sağlıkları ile oynanmasın diye. Hayatım boyunca görmediğim rezilliklere tanık oldum. Tuhafiyeci, sanayici, tesisatçı kimi ararsanız var kıyma çekenler arasında. Ne bone ne bir eldiven kullanıyorlar. Yakaladıklarımızı belediye ekiplerine şikayet ettik cezalandırılmalarını sağladık. Bayramdan önce vatandaşlarımızı bu tür işletmelere itibar etmemeleri konusunda uyarmıştık ancak maalesef vatandaşlarımızın da bu tür işletmecilere rağbet ettiklerine tanık olduk. İnsanlar ömürlerini bu mesleğe veriyorlar, oda kayıtlarını yaptırıyorlar, eğitimlerini alıyorlar, hijyen kurallarında en ufak bir eksiklik olsa binlerce lira ceza yiyorlar ama bir tesisatçı çıkıyor para kazanılacağı zaman o pastaya ortak oluyor. Hem ne hijyen kurallarına hem de sağlık kurallarına riayet etmiyor. Paslı kirli makinelerde kıyma çekiyor, insan sağlığı ile oynuyorlar. Yazıklar olsun.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x