Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kira Fiyatlarındaki Şişkinliği Ortadan Kaldırmakta Kararlıyız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep’i ziyaret etti.

HABER: YELİZ ERDEM 

İstasyon Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in gönüllerindeki yerinin her zaman ayrı olduğunu söyledi.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından diğer şehirler gibi Gaziantep’i de hiç yalnız bırakmadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son bir ay önce, Nurdağı ilçesinde deprem yaralarını sarmak için yapılan köy evlerinin teslim törenine katıldıklarını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Adıyaman ve Kahramanmaraş’ı, bugün de Hatay’ı ziyaret ettiklerini dile getirerek, Hatay Defne Hastanesi’ndeki çalışmaları yerinde incelediklerini, ardından konteyner kentte depremzedelerle bir araya geldiklerini kaydetti.

TOKİ’nin 500 bin konut ve 1 milyon altyapılı arsa kampanyasının bunun bir parçası olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kentsel dönüşüm projeleriyle, mesela İstanbul’da beş yılda inşa edeceğimiz 1,5 milyon yeni konut bunun bir parçasıdır. Diğer şehirlerimizde de benzer projelerle orta ve uzun vadede konut varlığımızı artırarak, kira fiyatlarındaki şişkinliği de ortadan kaldırmakta kararlıyız. Gıdada benzer çalışmalar yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemsel fiyat dalgalanmaları üzerinden yürütülen art niyetli siyasi kampanyaları zerre kadar önemsemediklerini dile getirerek, “Biz, milletimizin sofrasındaki ekmeği hem büyütmenin hem sürekli kılmanın peşindeyiz. Bunun yolu istihdamı güçlendirmekten, çalışanlarımızın gelirini artırmaktan, orta direk dediğimiz esnaf ve sanatkârlarımızı desteklemekten geçiyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazianteplilerden yurt dışında oy kullanacak yakınlarıyla da konuşmalarını isteyerek, “Çünkü yurt dışından gelecek oylar buranın kaderini farklı değiştirecektir” dedi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu