Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’de ev kiraları uçtu

Asgari ücret başta olmak üzere diğer aylıklara yönelik yapılan artışların ardından ev kiraları da hemen zamlandı. Ücretlerine yansıyan zam oranı cebine yansımayan vatandaş, bu artışların hemen kiraya yansımasından dolayı zor durum yaşıyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Asgari ücret başta olmak üzere diğer aylıklara yönelik yapılan artışların ardından ev kiraları da hemen zamlandı. Ücretlerine yansıyan zam oranı cebine yansımayan vatandaş, bu artışların hemen kiraya yansımasından dolayı zor durum yaşıyor.

YÜZDE 100 ZAM YAPILDI

Kırıkkale’de ev ve iş yeri kiralarına son bir yılda yüzde 100’e varan zamlar yapıldı. Bu durum, kiracıları zor durumda bıraktı. Ortalama 2 bin TL olan bir evin kira ücreti 5-6 bin TL’ye kadar çıktı. Türkiye’de kira fiyatları son yıllarda hızla artıyor. Bu artış, hem kiracıların hem de ev sahiplerinin tepkisini çekiyor. Kira fiyatlarındaki artışın temel nedenleri arasında, enflasyon, döviz kurundaki artış ve konut arzındaki yetersizlik gösteriliyor. Enflasyon, kira bedellerinin artmasında en önemli rolü oynuyor.

DAR GELİRLİ VATANDAŞ ZOR DURUMDA

Döviz kurundaki artış da konut fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Konut arzındaki yetersizlik ise, kira bedellerinin artışını tetikleyen bir diğer faktör. Kira fiyatlarındaki artışın en büyük mağdurları, dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler oluyor. Bu gruplar, kira artışlarını karşılamakta güçlük çekiyor ve bu durum, yaşam standartlarını olumsuz etkiliyor. Kira fiyatlarındaki artış, ev sahiplerinin de şikayetçi olduğu bir konu. Ev sahipleri, kira bedellerini artırmak zorunda olduklarını savunuyor. Ancak, fahiş kira artışları, hem kiracıları hem de ev sahiplerini mağdur ediyor.

KİRACILAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Asgari ücret başta olmak üzere diğer aylıklara yönelik yapılan artışların ardından ev kiraları da hemen zamlandı. Ücretlerine yansıyan zam oranı cebine yansımayan vatandaş, bu artışların hemen kiraya yansımasından dolayı zor durum yaşıyor. Vatandaşlar kira sözleşmelerine dahi uymayan ev sahipleri için yetkililerden çözüm bekliyor.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x