Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale esnafı fahiş fiyat uygulamadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ticaret İl Müdürlüğü tarafından TSO toplantı salonunda düzenlenen toplantıda gıda sektörünün temsilcilerine Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verildi. Denetimlerin sürdüğünü belirten Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner Kırıkkale’deki esnafların diğer illerde olduğu gibi fahiş fiyat uygulamadıklarını söyledi.

YEREL FİRMALARIN YAPTIĞI FEDAKÂRLIĞIN FARKINDAYIZ

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen bir toplantı ile gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların temsilcilerine Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili detaylı bilgiler verildi. Toplantının başında katılımcılara şehir genelinde devam eden denetimlerle ilgili bilgi veren Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, diğer illerde rastlanılan aksine Kırıkkale esnafının vicdanlı davrandığını, fahiş fiyat uygulayan herhangi bir esnafa rastlanmadığını söyledi. Yerel firmaların yaptığı fedakârlığın farkında olduklarını ifade eden Çetiner, gıda piyasasındaki fiyat artışlarının nedeninin üreticilerin fahiş fiyat uygulamasından kaynaklandığını vurguladı.

MUTLAKA YERLİ ÜRÜN LOGOSU BULUNMALI

Toplantının devamında Fiyat Etiketi Yönetmeliği Tebliğinde yapılan değişikliklerle ile ilgili katılımcılara bilgi veren Ticaret İl Müdürlüğü Mühendisi İbrahim Soysal, tebliğin amacı, etiket bulundurma zorunluluğu, etikette bulunması gereken bilgiler, etiketin şekli ve yaptırımlar hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Ürünlerin birim fiyatı ve satış fiyatlarının etiket üzerinde mutlaka belirtilmesi gerektiğine vurgu yapan Soysal, Türkiye’de üretilen ürünlerin etiketlerinde de mutlaka Yerli Ürün logosu bulunması gerektiğini söyledi. Etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunan ürünlerde geçerli fiyatın tüketicinin lehine olan fiyat olacağını ifade eden Soysal etiket ve fahiş fiyat ile ilgili denetlemelerin Ticaret Bakanlığı, Ticaret İl Müdürlükleri, Belediyeler ve ilgili odalar tarafından yapıldığını vurguladı. Ülke olarak ekonomik açıdan bir dar boğazdan geçildiğini hatırlatan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu ise bu zor günlerin el birliği ile atlatılacağına inandıklarını, esnaflar ve sivil toplum kuruluşları olarak gereken tüm fedakarlıkların yapılacağını ifade etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x