Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Kırıkkale Su Sıkıntısı Yaşamayacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MD MEDYA – Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Kırıkkale’miz için çok ciddi bir kaynak, artık şehrimizin 3’üncü bir alternatif su kaynağı var” ifadesini kullandı. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın alternatif su kaynakları ile ilgili verdiği talimatlar sonrasında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmalardan sonuç alınıyor. Daha önce Halifeli suyunu şehre alternatif su kaynağı olarak kazandıran Kırıkkale Belediyesi, şimdi de Çullu Mahallesinde bir süre önce başlattığı çalışmalar sonuç vermeye başladı.

SİSTEME KAZANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yeni temin edilen suyun kaynağında incelemelerde bulundu. Yıllardır tek kaynaktan beslenen Kırıkkale’nin artık 3.’cü alternatif su kaynağı bulunduğunu belirten Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Bulunan suyun sisteme kazandırılmasıyla birlikte uzun yıllar Kırıkkale’nin su ihtiyacının karşılanmış olacak. Kaynak gözünde ekiplerimiz çalışıyor. Burası çok ciddi bir kaynak. Kırıkkale’mize yeni altrenatif su kaynaklarının kazandırılması yönünde ki talimatımız üzerine ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam ediyor” ifadesini kullandı.

50 – 60 YILLIK SORUN ÇÖZÜLMÜŞ OLUYOR

Başkan Saygılı, ülkemizde bu yıl yaşanan su sıkıntısının Kırıkkale’de hissedilmemesi için önceden yaptıkları çalışmalar neticesinde Halifeli Suyunun şehre ciddi katkı sağladığını belirtti. Başkan Saygılı “Çullu mahallmemizde temin ettiğimiz su şehrimiz için çok önemli bir alternatif su kaynağıdır. Gelecekte Kırıkkale’mizin 50-60 yılını kurtaracak bir kaynak. Hızlı bir şekilde Kırıkkale’mize kazandıracağız” diye konuştu.  

SAĞLIKLI SU İÇİN DURMANDAN ÇALIŞIYOR

Halifeli’den temin edilen su özellikle Osmangazi, Kimeski ve bu bölgeleri besleyen depolara ulaşmasının ardından önceki yıllarda bu mahallerde yaşanılan su sıkıntısı büyük ölçüde çözülmüş oldu. Özellikle son alt yapı çalışmalarında şehirde daha uzun süre bilecek bir su kesintisi Halifeli Suyunun şehir merkezinde ki depolara ulaştırılmasıyla şehir merkezinde su kesintisi kısa süreli yaşanmış odu. Kırıkkalelilerin sağlıklı içme suyuna kavuşturmak adına durmadan çalışan Kırıkkale Belediyesi Çullu Suyunun sisteme kazandırılmasıyla da büyük problemden kurtulmuş, altyapı ve üst yapıya yapılan yatırımlarla geleceğe güvenle bakan şehir olmuş olacak.

SANİYEDE 250 LİTRE SU
‘Hiç bir mahalle susuz kalmayacak’ hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Belediyesi dev bütçeli alt yapı yatırımlarını hayata geçiriyor. O yatırımların yapıldığı yerlerden biri de Çullu Mahallesinde tespit edilen içme suyu kaynakları oldu. 6 kuyudan temin edilecek suyun saniyede 250 litre ile şehir şebekesine dahil edilmesi bekleniyor. Özellikle Barajdan temin edilerek Kırıkkale’ye getirilen suyun taşındığı ana borularda meydana gelen arızaları şehirde daha az hissedilmesi için Çullu Suyunun sisteme katılmasının öneminin büyük olduğuna değiniliyor.

DEV BÜTÇELİ YATIRIM

Çalışmaları devam eden Çullu suyu ile kırsal mahallelerin ve şehir merkezinin içme suyu sıkıntılarını kesin çözümle bitirebilmek için hummalı çalışmalarını yürüten Kırıkkale Belediyesi 28 Mahallenin tamamında dev bütçeli alt yapı yatırımlarını sürdürüyor. Çullu içme suyu hattı da Halifeli hattından sonra şehre getirilen en büyük yatırımlardan biri olacak. Başkan Saygılı “Bizim işimiz hizmet dedik ve yola çıktık. İnsanlarımızı sağlıklı içme suyuna kavuşturmak adına durmadan çalışıyoruz. Kırıkkale’mizin problemlerinden kurtulmuş, altyapı ve üst yapıya yapılan yatırımlarla geleceğe güvenle bakan bir kent olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. Yapılan çalışmalar şehrin altyapı değişim ihtiyacına karşılık dev bir adım olarak değerlendiriliyor. Bir yandan şehrin isale hattında yenileme çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Belediyesi diğer yandan alternatif su kaynakları ile Kırıkkale’nin geleceğine yatırım yapmaya devam ediyor. Halifeli içme suyu isale hattının ardından Çullu’da da alternatis su kaynakları bulan Belediye, şehrin isale hattına alternatif oluşturmaya devam ediyor. Yapılan çalışmalar şehrin altyapı değişim ihtiyacına karşılık dev bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x