Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkaleliler 15 Temmuz’un Yıl Dönümünde Meydanlara İndi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkaleliler, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde meydanlara akın etti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Kırıkkaleliler darbecilere lanet yağdırdı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kırıkkale’de FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde meydanları dolduran Kırıkkaleli vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde demokrasi yürüyüşü yaptı, gece yarısına kadar nöbet tuttu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında meydanlara ilk inen şehir Kırıkkale’de, vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla yeniden demokrasi tuttu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nı doldurdu. Kırıkkale Valiliği koordinesinde düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri, mehter takımının seslendirdiği marşlarla devam etti. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim keskin, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan, kurum müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, mehter takımı eşliğinde yürüyüş yaptı. Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyen vatandaşlar, tekrar meydanda toplandı. Kur’an-ı Kerim’in okunması ve duaların edilmesinin ardından Vali Tekbıyıkoğlu, vatandaşlara seslendi. Bugün çok ama çok önemli bir gün. Bugün milletimizin kurulan tezgahın, kuranların başına yıkıldığı gün. Bugün milletimiz en son büyük badiresini atlattığı 251 şehit ve bütün milletimizin fedakarlıklarıyla atlattığı gün, bugün. Hepimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Milletlerin hayatında birçok badireler olduğunu ifade eden Tekbıyıkoğlu, 15 Temmuz 2016 yılında da hain darbe girişiminin yaşandığını söyledi. 100 yıl öncede badirelerin yaşandığını anlatan Tekbıyıkoğlu, “Bundan tam 100 yıl önce bir badire daha yaşadık. 100 yıl önce yaşadığımız badirede bu sefer toplarıyla, gemileriyle yedi düvel, 14 millet memleketimizi işgale gelmişlerdi. Yine milletimiz tarihlerdeki rolü gibi büyük kahramanlıklarla, büyük fedakarlıklarla, onları ülkemizde püskürtmeye muzaffer oldular, muvaffak oldular. Fakat bu durumdan bir ders çıkardılar. Yaklaşık 4 milyon Avrupalı, Batılı, birinci cihan harbinde hayatını kaybetti” dedi. Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu sefer farklı bir yöntem denediler. Bu sefer çayın taşı ile çayın kuşunu vurmaya çalıştılar. Milletimizin bu topraklarda yetişen insanlarını kandırarak onları mankurtlaştırarak tekrar milletimize karşı kullandılar. Bu topraklardan çıkan o insanlar maalesef bu toprağın insanına, bu toprağın polisine, vatandaşına kuşun sıkar hale gelmiştir. Ama milletimiz, tarihteki rolüne uygun bir şekilde yine bu düzeni bozdu ve tekrar istiklalini yine Amasya Tamiminde Mustafa Kemal Paşa’nın dediği gibi kendi istiklalini kendi belirledi.” diye konuştu.

Düzenlenen çeşitli etkinliklerin ardından demokrasi nöbetinin akabinde okunan sela sonrası program sona erdi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu