Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

 Kocaeli ile 4 yıllık işbirliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sağlık Müdürlüğü arasında 4 yıllık işbirliği protokolü imzalandı.
Romanlara uygulama başladı
Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi koordinatörlüğünde Kırıkkale İlinde 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 22.500 çocuğa uygulanan flor-jel,  “Koruyucu Ağız ve Diş Sağlığı Programı” kapsamında Kocaeli’de yaşayan Roman vatandaşların çocuklarına uygulanmaya başlandı. Programın bu tip spesifik bir grup için Türkiye’de ilk olma özelliği taşıdığını söyleyen proje yürütücüsü Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil, programın eylül ayında Kocaeli Merkez İlçesi Kandıra ve civarında da yaygınlaştırılacağını belirtti.
Türkiye’de ilk toplu diş fırçalama rekor denemesi yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sağlık Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nce imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 11 Haziran 2014 Çarşamba günü Kocaeli İl Stadyumunda Türkiye’de ilk noter gözetiminde “Toplu Diş Fırçalama Rekoru” denemesi yapılacak. 3500-5000 çocuğun katılımının beklendiği rekor denemesi Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek.
Önemli bir dönüm noktası
Rekor denemesinin, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda toplumsal farkındalık mekanizmasının ağız sağlığı açısından çalıştırılması için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dülgergil, “Rekor denemesi, denemeye katılan çocuk sayısından ziyade statların törenler ve maçlar dışında böyle bir farkındalık amacıyla kullanılması açısından da bir ilk” diye konuştu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu