Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Metal Emekçileri Türk Metal’e Akın Ediyor

Metal işkolunda yürüttüğü sendikal faaliyetlerle ile on binlerce metal işçisinin tercihi olan Türk Metal, 2022 yılında da örgütlenme çalışmalarına hızlı başladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Metal işkolunda yürüttüğü sendikal faaliyetlerle ile on binlerce metal işçisinin tercihi olan Türk Metal, 2022 yılında da örgütlenme çalışmalarına hızlı başladı.

BEKLEYİN KARDEŞLERİM, TÜRK METAL GELİYOR

2021 yılının ikinci yarısından bugüne kadar 50 yeni işyerinde örgütlenen Türk Metal, bu işyerlerinden 15’inin örgütlenmesini 2022 yılının ilk 50 günlük sürecinde tamamladı. Sendika örgütlenmesini tamamladığı bu 50 işyerinde çalışan toplam 27 bin yeni metal emekçisi de Türk Metal ailesine katıldı. Sendika Türk Metal, imzaladığı toplu iş sözleşmelerinde elde ettiği kazanımlarla her dönem sadece üyelerinin değil örgütsüz metal emekçilerinin de takdirini toplamayı başardı. Sendika 2022 yılının hemen başında Türkiye’nin özel sektördeki en kapsamlı toplu iş sözleşmesinde elde ettiği zaferin ardından Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın Gebze ve Bursa’da örgütsüz metal emekçilerine yaptığı çağrı kısa sürede cevap buldu. Böylelikle, 2022 yılının ilk 50 günlük sürecinde İstanbul, Kocaeli, İzmir, Balıkesir, Bursa ve Bolu faaliyet gösteren 15 işyerinde çalışan metal emekçisinin sendika çatısı altında örgütlenme süreci tamamlandı. Genel Başkan Kavlak, örgütsüz metal işçilerine yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullanmıştı: “Ne yazık ki bu ülkede emekçilerin sorunları bitmiyor. Bu ülkede ezilenler, sömürülenler, hakkı yenenler bizden destek bekliyor. Bize umut bağlıyor. Örgütlü olduğumuz işyerlerinde iyi ücretler alan arkadaşlarımızı gören metal sektöründeki örgütsüz işçiler, bizi arıyor. “Asgari ücretle çalışıyoruz, geçinemiyoruz. Biz de Türk Metalli olmak istiyoruz” diyorlar. Bundan sonraki mücadelemiz, örgütsüz ne kadar metal işçisi varsa onları örgütlemektir. Buradan o kardeşlerimize sesleniyorum. Bekleyin kardeşlerim, Türk Metal geliyor.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x