Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKeskinManşet

Köprüköy’de 13. Olta Balıkçıları Şenliği düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin İlçesi Köprüköy Kapulukaya Baraj göletinde Oltacı ve AV ve Doğa Dergisi tarafından düzenlenen şenliklere Türkiye’nin dört bir yanından 71’i bot avcılığı ve 50’si kıyı avcılığı kategorisinde olmak üzere 121 yarışmacı katıldı.
Tebliğe uygun av
Yarışmacılar Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Su Ürünler 3:2Nolu Tebliğine uygun 48 balık avladı. Buna göre bir balıkçı 40 cm den küçük olmayan en fazla 5 turna balığı tutmasına müsaade edildi. Yarışmaya İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’nde görevli Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Murat Türkmen gözlemci olarak görev yaptı.
Göletlere pullu sazan bırakılıyor
Şenliklere katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş; Tarihi İpekyolu Üzerinde kurulu Hititlere ticaret merkezi olmuş Köprüköy’de yapılan bu şenliği Kırıkkale’nin tanıtımı için önemsediklerini belirtti. Kırbaş, yarışmacılardan doğanın sunduğu kaynakların sürdürülebilir kılınabilmesi için dikkatli avcılık yapılması gerektiğini ifade etti. Kırbaş ayrıca İl Müdürlüğü olarak Kırıkkale’de balıkçılığı geliştirmek için göletlere her yıl pullu sazan balığı bıraktıklarını, bu yılda bu uygulamaya devam edeceklerini açıkladı.
Türkiye’nin en büyük oltacı şenliği
Yarışmaya Türkiye’nin değişik yörelerinden çok sayıda oltacı derneği katıldı. Can güvenliği sağlanabilmesi için can yeleği olmaksızın avcılara botla avlanmaya müsaade edilmedi. Bu yıl 13’üncüsü yapılan şenlikler bu kategoride Türkiye’nin ilk ve en büyük oltacı şenliği olarak biliniyor.
2 gün sürdü
2 gün süren şenliğin birinci gününde yarışmacılar Büyük Selçuklu İmparatorluğu döneminden kalma tarihi Çeşnigir Köprüsü’nün yanına kamp çadırlarını kurdu. Gece kamp ateşi kurdular ve şenlikler yaptılar. Balıkçılara dernek başkanlarınca eğitim verildi. 2. Gün sabah 06:00’da başlayan yarış 11.00 de sona erdi. Yarışmanın sonunda dereceye giren yarışmacılara sponsor firmalar tarafından değişik ödüller verildi.
Dayanışma ve kaynaşma sağlandı
İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu ve Av, Doğa ve Oltacı Dergileri Editörü Başkanı Kamil Üçbaş; “Yarışma Bahane Dostluk Şahane” sloganıyla böyle bir şenliği 13’üncü kez düzenlediklerini ve  bu şenliklerle, sahada ilgili olanlar arasında bir dayanışma ve kaynaşma hedeflediklerini ifade etti.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu