Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Kütüphaneler Haftası kutlanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kütüphaneler Haftasının 50. Yılı kutlamaları münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, yetkililer ve kütüphane çalışanları Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti.
ÖDÜNÇ VERMEDE 7’NCİ SIRADAYIZ
Ziyarette İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, ilimizdeki kitap okumaya yönelik çalışmalar ve faaliyetler hakkından çeşitli bilgiler verdi. Verilen bilgide; 2012 yılında ilimizin ülke genelinde kitap ödünç vermede 7. Sırada, kitap okuma anlamında da 11. sırada yer aldığı belirtildi. Bu yıl ise Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından İl Halk Kütüphanesi’ne, “ En İyi Halkla İlişkiler Uygulama Ödülü” verildiği ifade edildi.
OKUYAN NESİL FAZLALAŞTIRILMALI
Ziyarette konuşan Vali Kolat; “1964 yılında kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası’nın bu yıl 50. yılını kutluyoruz. Kütüphaneler bizim kültürümüzde, inancımızda, geçmişimizde ve geleceğimizde çok önemli bir yere sahip. Kütüphaneler bakımından millet olarak yüzümüzü güldürecek bir geçmişe sahibiz. İnşallah bu kültürümüzü geleceğe de taşımalıyız. Okuyan anlamında da diğer illerden iyi bir konumdayız. Bir milletin gelişmesi için okuyan nesillerin fazla olması çok büyük önem taşımaktadır. Ülkelerin büyümesi anlamında da eğitim ve öğretim farkı ön plana çıkmaktadır. Eğitim ve öğretimin iyi olması da okumaktan ve bilgi sahibi olmaktan geçmektedir. İlimizde okumaya ve okuyana büyük değer verilmektedir. O yüzden ben buradan vatandaşlarımızı okumaya davet ediyorum. Kütüphane Haftasının da hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.  Ziyarette Vali Kolat’a günün anısına çiçek takdim edildi.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu