Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Çocuklar burayı bilginin kaynağı olarak görüyorlar

28 Mart – 3 Nisan Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

28 Mart – 3 Nisan Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti.

SINAVLARDA BAŞARILAR DİLEDİ

Vali Tekbıyıkoğlu, İl Halk Kütüphanesi ziyaretinde Kovid 19 tedbirleri kapsamında ultraviyole ışınları sayesinde kitapları steril hale getiren Kitap Dezenfektan Cihazını inceledi. Anneleriyle birlikte kütüphanede bulunun ilkokul öğrencilerine derslerinde başarılar dileyen Vali Tekbıyıkoğlu daha sonra minik çocukların yanına gidip puzzle oyunlarına eşlik etti. Üniversiteye hazırlanan liseli öğrencilerin bulunduğu okuma salonuna çıkan Vali Tekbıyıkoğlu, burada öğrencilere girecekleri sınavlarda başarılar diledi.

 ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu hafta Kütüphaneler Haftası. 1964 yılından itibaren kutlanıyor. Bu yıl 58’incisini kutladık. Bu münasebetle Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ile beraber İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettik. Bizim Kırıkkale İl Halk Kütüphanesi, kitap hüviyeti itibariyle oldukça olgun bir kütüphane. 76 bin adet kitabımız var. Çocuklar burayı hem bilginin kaynağı olarak görüyorlar; bununla beraberde birbirlerini motive eden bir havası vardır kütüphanelerin. Ayrıca bir sosyal ortamı da ihtiva eder. Çay molalarında, kitap konuşulur, bilgi konuşulur, yazarlar konuşulur, yeni çıkan yayınlar konuşulur; insanın gelişimi için oldukça elverişli alanlardır. Kırıkkale’mizde de çocuklarımız, gençlerimiz ve büyüklerimiz, hatta anaokulu çağında ki çocuklarımız bile kütüphanemize teveccüh ediyorlar. Ziyaretlerimizde de oldukça memnun edici bir görüntü ile karşılaştık” dedi.Vali Tekbıyıkoğlu’nun açıklamasının ardından açıklama yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise, “Bilime ulaşmanın, bilgiyle olduğuna inanıyoruz. Gençlerimizin bilgiye ulaşabilmesi içinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.Vali Tekbıyıkoğlu daha sonra, 5 Yaş Kitap Okuma Şampiyonları Nira-Nisa Ağrı ikiz kardeşlerle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x