Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
BahşılıGündemKırıkkaleManşet

Mehmet Akif Ersoy ve Asım’ın Nesli

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bahşılı ilçesi Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Salonu’nda ‘Mehmet Akif Ersoy ve Asım’ın Nesli’ konulu konferans düzenlendi.

 

GENÇLİK YETİŞTİRME SEVDASI

Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Salonu’nda düzenlenen konferansta konuşan okutman Bedri Özçelik, her fikir ve duygu adamının ve her düşünce adamının yüreğinde ve hayalinde büyüttüğü bir gençliğin var olduğunu söyledi. Gençliğin temellerinin 20’nci yüzyılın başlarında görülen rüyaların bir eseri olduğunu belirten Özçelik, şöyle konuştu: “Her büyük insanın, sanatçıların ve düşünürlerin rüyasında gördüğü bir gençlik vardır. Bu gençlik, geleceğe daha güvenle bakabilecek ideal bir gençlik olma niteliği taşmaktadır. Mehmet Akif Ersoy ‘Asım’ diye ideal bir gençlik yetiştirme sevdasında olmuştur”

 

ECDAT SEVGİSİNE SAHİP OLMALIDIR

“Akif’in yetiştirmeyi hayal ettiği gençlik, geleceğe güvenle bakan, karakterli, kişilikli, dürüst ve haysiyetli bir gençlik olmanın yanı sıra, sağlıklı ruh ve beden yapısına sahip, ailesine bağlı, mert ve ecdat sevgisine sahip olmalıdır. Vatan ve millet sevgisi taşımalı, çalışkan, gayretli ve ilim ehli olmalıdır. Yine bu gençlik, ümitli ve azimli, dini değerlerine bağlı, güzel ahlak sahibi, saygılı ve ciddi olmalıdır”  Özçelik, düzenlenen çeşitli anma programları sayesinde toplumun Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanıyacaklarını ve Akif’in hayalindeki gençlik ruhunun yeniden canlanacağını sözlerine ekledi. Konferansa, akademik personeli, ilçedeki kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu