Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Merkez İlçe’de Kılıç dönemi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Merkez İlçe 5. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongreye tek liste ile giren Enver Kılıç Merkez İlçe Başkanı oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay kongrede gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“HOŞ BİR SEDA BIRAKTIK”
Çiçek Düğün salonunda düzenlenen AK Parti Kırıkkale İlçe Başkanlığı seçimi İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Mustafa Babayiğit’in konuşması ile başladı Babayiğit “ Üstünüz, bahtiyarız, mesuduz. Milletimize umut olmaya ve güven olmaya devam edecektir. AK Parti güçlü Türkiye’dir. AK Parti hepimize emanettir. Biz emanetimize sahip çıkmalıyız. Genel merkezimiz bize ne vazife verirse biz onu yaparız. Makamlar Allah tarafından verilen bir nimet olduğu gibi birde imtihandır. İnşallah biz bugüne kadar çok çalıştık ve hoş bir seda bıraktığımızı düşünüyoruz. Biz kendi içimizde kardeşlik ve birlik beraberlik içinde olmalıyız. Her şey benim olsun düşüncesi insanı kötü yerlere götürür.Ben bugüne kadar bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“YARINI DÜŞÜNÜRÜZ”
Kongreye tek aday olarak giren Enver Kılıç yaptığı konuşmada kendisini kısaca tanıttıktan sonra bu göreve talip olarak bayrak yarışına girdiklerini şahsi menfaatleri bir kenara bırakarak toplumun menfaatleri doğrultusunda çalışacaklarını söyledi. Kılıç “ Bugünü değil yarınların düşünerek partimizin sürdürdüğü genel siyaseti sürdüreceğiz. Batıla karşı hakkın yanında olacağız. Partimizin kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü millete hizmet yolculuğunda bizde ilahi rızası gözeterek hizmete talibiz. Genel kurlunu hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu
“3 MİLLETVEKİLİNİ MECLİSE YOLLAYACAĞIZ”
Kongrenin divan başkanlığını AK Parti Mardin Milletvekili Kırıkkale İl Koordinatör Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey yaptı. Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Mürsel Akçay yaptı. Akçay Kaletepe ve Yeni mahallede delege seçimlerini yapıldığıilçe kongrelerine Yahşihan ile başladıklarını bugünde merkez ilçe Başkanlığının kongresi yapıldığını ifade etti. Akçay “ Kırıkkale tarihinin biz en yüksek oyunu aldık. Kırıkkale halkı AK Partiye destekleri devam edecektir. 2015 seçimlerinde de destekleriniz devam edecektir. Biz inanıyoruz ki 2015 seçimlerinde 3 tane milletvekilimizi meclise yollayacağız” ifadesini kullandı.
“BÜTÜN SEÇİMLERDEN GALİP ÇIKIYORUZ”
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı yaptığı konuşmada AK Partinin birlik ve beraberlik yüzünden tüm seçimleri kazandığının altını çizerek “ Bütün seçimleriden galip çıkıyoruz. Özellikle bugün görevi devir edecek merkez ilçe başkanımız Mustafa Babağit’e teşekkür ediyorum. Merkezi ilçe adayımız Enver Kılıç’a da başarılar diliyorum. Biz büyük bir aileyiz ve daha da büyüyeceğiz” ifadesini kullandı.
“GÜZEL HİZMETLER GELDİ”
AK Parti Milletvekili Ramazan Can yaptığı konuşmada AK partide kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu  bugüne kadar hizmet eden herkese teşekkür ederek “AK parti olarak Kırıkkale’de birlik berabererlik hakim. Enerjimizi Kırıkkale’de hizmet etmek için kullanıyoruz. Bu uyum sayesinde Kırıkkale’ye güzel hizmetler geldi. Enver Kılıç bu koltuğu çok iyi taşıyacaktır. Önemli olan kubbede güzel izler bırakabilmek” şeklinde konuştu.
“ANAYASAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ”
Milletvekili Oğuz Kağan köksal yaptığı konuşmada ortamdan dolayı çok mutlu olduğunu partide birlik olduğu söyledi. Köksal “AK Parti’nin 2015’tede 2023’tede hep başarıyla çıkaracaktır. Kırıkkale büyük şehir değil. Ama biz Kırıkkale’yi biz büyükşehir kabul ediyoruz. Bizim kongrelerimiz hep böyle güzel bir şekilde yapılacak. 2015 seçimi çok önemli . 2015 seçimlerinden önce çok büyük değişmler oldu .2015 seçiminde çoğunluk istiyoruz. Bu çoğunlukla  AK Parti olarak anayasayı değiştirmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
“DEMOKRASİYİ VESAYETİN GÖLGESİNDEN KURTARDIK”
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ise yaptığı konuşmada, AK Parti döneminin, eski Türkiye’nin tasfiyesi ve yeni Türkiye’nin inşa dönemi olduğunu söyledi. Bu inşa sürecinin 3 Kasım 2002 seçimlerinde başladığını, yeni Türkiye’nin bir süreklilik olduğunu ve bunun devam ettiğini anlatan Atalay, “Halen alacağımız çok mesafe var ama büyük bir değişim olmuştur. Kurucu liderimizi Köşk’e gönderdik. Yepyeni bir kadroyla da daha güçlü şekilde devam ediyoruz. Hedef 2023. Yeni Türkiye’yi kurarken ve eski Türkiye’yi tasfiye ederken 12 yılda ne yaptık? Her şeyden önce demokrasiyi vesayetin gölgesinden kurtardık. En önemli inşa hareketimizden birisi budur. Siyaseti başkalarının belirleyiciliğinden kurtardık. Siyaseti artık millet belirliyor. Siyaset kurumu ülkeyi kendisi yönetiyor. Siyaset kurumuna birileri emir vermiyor, çerçeve çizmiyor. Bu, demokrasi için en önemlisidir. Bu, tarihte çok daha belirgin fark edilecek” ifadelerine yer verdi.
“AK PARTİ, TÜRKİYE’DİR”
Atalay, ağustos ayının sonunda Türkiye’nin büyük bir değişim geçirdiğini ve ilk defa Ak Parti’nin genel başkan değiştirdiğini anımsatarak, genel başkanlarının Türkiye’nin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olduğunu söyledi. Ak Parti kadrolarının da değiştiğini, bu değişim sürecinde partinin içerisinde istişarelerin, tartışmaların ve farklı görüşlerin olduğunu anlatan Atalay, farklı görüşlerden birinin sahibinin de kendisi olduğunu belirtti. Beşir Atalay, şunları söyledi; “Bizim ortamımızda her şey konuşulur ama sonunda bir karar çıkınca hepimiz o kararın etrafında kenetleniriz. Değerli kardeşim, meslektaşım, sevgili arkadaşım Davutoğlu, genel başkanımız ve başbakanımız oldu. Şimdi hepimiz onun etrafında kenetlendik, yolumuza devam ediyoruz. Kişiler gelir gider. Dava ebedidir. İlkelerimiz, davamız vardır. Ak Parti kutlu bir harekettir. Orada nefisler ikinci plandadır. Aynen ilçede olduğu gibi Genel Merkez’de de insanlar değişir ama hareket yürür. Samimiyet, dava ahlakı bunu gerektirir. Çalışıyoruz, daha fazla çalışacağız inşallah. Bu, bizim hayatımız, ülkemiz ve davamız. Biz, Türkiye’yiz. Ak Parti, Türkiye’dir, Türkiye partisidir. Belirli kesimin, etnik grubun, bölgenin falan partisi değiliz. Bunu içimize iyi sindirelim. Her ilde, ilçede, beldede varız. Ülkenin her adımında, karışında varız ve olacağız.” Enver Kılıç’ın başkanlığındaki tek listeyle gidilen kongreye, Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Sayım Tekelioğlu, Kırıkkale milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can da katıldı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu