Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetYahşihan

Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri Almanya'da

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi öğrenci ve öğretmenleri, “Saç Ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları” adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde staja başladılar.
 
Kırıkkale Yahşihan Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Teknolojileri alanı öğrenci ve öğretmenleri, finansmanı Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen  ” Saç Ve Makyaj Tasarımı Uygulamaları ” adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği Projeleri Kapsamında Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde çalışmalara başladılar. 21 gün sürecek Almanya’daki eğitim çalışmasına; Güzellik ve Saç Bakım Teknolojileri alanından 12 kız 12 erkek toplam 24 öğrenci ile meslek alanlarından 3 öğretmen katılıyor.
 
KARİYER SAHİBİ OLMALARINI SAĞLAYACAK
Projeyi hazırlayan meslek öğretmenleri, hareketlilik faaliyetinin, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri meslek alanında eğitim gören çırak öğrencilerimizin teorik eğitim ve iş başında yapacakları uygulamalı eğitim ile bilgi ve becerilerini artırmak, yeni teknik bilgiler edinmelerini, uygulamalarda kullanılan teknolojik cihaz, malzeme ve ürünleri yerinde görmelerini, kazandıkları bilgi-beceri  ile daha kolay istihdam edilebilmelerini, iş verimliliklerinin arttırılmasını,  mesleki gelişim açısından, farklı kültürlerde yaşama, özgüven ve dil becerilerinin gelişmesini sağlayacaklarını belirterek; “Öğrencilerimize mesleki becerilerinin geliştiğini gösteren belgeler Almanya’daki ortak kurumlarımız IDA gemeinnützigeGmbHRheinland-Pfalz,  Tertia  ve Justusvon Liebig Berufsschule  tarafından verilecektir. Bu belgeler öğrencilerimizin, bölgemizde bulunan ulusal ve uluslararası firmalarda istihdam edilmelerinde önemli bir referans olacaktır. İş piyasasın nitelikli çalışan insan talep etmesi, mesleki ve teknik eğitimin güçlü ve iyi işleyen eğitim öğretim yapısının oluşmasına neden olacaktır. Öğrencilerimizin donanımlı bir şekilde yetişmesi, iş piyasasında istihdam edilmelerini ve kariyer sahibi olmalarını sağlayacaktır.” dediler.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu