Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Müslüman güvenilir olmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“Mümin Güvenen ve Güvenilendir” temasının ele alındığı Kutlu Doğum Haftası, Nur Camiinde yapılan etkinlik ile kutlanmaya başlandı. Etkinlikte konuşan Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Müslümanların güvenilir olması gerektiğini belirtti.

 

ETKİNLİKLER YAPILACAK

İslam âleminde olduğu gibi Kırıkkale’de de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişi olarak bilinen ‘Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı gerçekleştirildi. 17-22 Nisan tarihleri arasında sürecek olan etkinlikler, İl Müftülüğü ’nün organizasyonunda yapılacak.  Hz. Peygamber (s.a.v) Emanet Bilinci ve Güven Toplumu temasının ele alınacağı hafta boyunca, alanında uzman din görevlileri, çeşitli bilgilendirmeler de yapacak.

 

KUR’AN-I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI

Nur Camii ve Külliyesi’nin avlusunda gerçekleştirilen ‘Kutlu Doğum Haftası’nın açılışı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Yaşar Çuhadar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Daha sonra konuşma yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl ki temanın “Mümin Güvenen ve Güvenilendir” olduğunu söyledi.

 

GELİN BİRLİK OLALIM

Hz. Muhammed’in âlemlere rahmet olarak gönderildiğini vurgulayan Yıldırım, “İnsanlığı Diriltmek İçin, İnsanlığı Yaşatmak İçin ve İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım’ çağrısında bulunacağız. Sevgili Peygamberimizin bütün insanlığa olan bu çağrısını kutlu doğum ikliminde yenilemeye çalışacağız. Tevhid ve vahdet arasındaki ilişkiyi, ’Gelin Birlik Olalım’ çağrısını halkımıza yapmak istiyoruz. Bu hafta vesilesiyle bütün Müslümanlara çağrıda bulunuyoruz” dedi.

 

ÖRNEK OLMUŞTUR

Daha sonra konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Peygamber efendimiz, insanlığın yönlenmesinde örnek olmuştur. Bu yıl ki konu güven olarak belirlendi. Yaşantısıyla, söylemleriyle hayatımızı şekillendirmemize rehber olmuştur. Peygamber olmadan önce de El- Emin’di. Güvenilir kişi idi, kimse ona güvensiz demedi. Rabbim bizlere de onun gibi güvenilir insan olmayı nasip etsin” ifadesinde bulundu.

 

EL-EMİN SIFATINA SAHİP

Son olarak konuşma yapan Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, peygamber olmadan önce de El-Emin sıfatıyla adlandırılmıştı. Çükü o güvenilir, emanete hıyanetlik etmez, her zaman doğrunun yanında olan taraftı. Bu yıl belirlenen “Mümin Güvenen ve Güvenilendir” teması kapsamında da Müslüman güvenilir olmalıdır” dedi.

 

İHANET ŞEBEKELERİ TEMİZLENİYOR

Dini istismar ederek, büyük bir ihanetlik gerçekleştiren FETÖ elebaşı da, 15 Temmuz gecesi vatan topraklarımızı bizden almak istedi. İşte bizler “Mümin Güvenen ve Güvenilendir” temasıyla aramızdaki ihanet şebekelerini temizleyerek, birbirimize daha çok bağlanmalıyız. Çünkü bir Müslüman güvenilir olmalı, emanete hıyanet etmeyen olmalıdır” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İl Müftülüğü korosu tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x