Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale Katledilen Filistinliler İçin Ayakta

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen’in çağrısı üzerine meydanda toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, 60 Filistinlinin şehit edildiği ve 2 bini aşkın Filistinlinin de yaraladığı terör olayları sonrasında İsrail’i protesto ederek lanetler yağdırdı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen’in çağrısı üzerine meydanda toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, 60 Filistinlinin şehit edildiği ve 2 bini aşkın Filistinlinin de yaraladığı terör olayları sonrasında İsrail’i protesto ederek lanetler yağdırdı.

İSRAİL’İ PROTESTO EDEREK LANETLER YAĞDIRDILAR

ABD Başkanı Trump’ın dünyayı hiçe sayarak aldığı hukuksuz karar, onlarca kişinin canı pahasına yerine getirildi. Tel Aviv’deki Amerikan büyükelçiliği, Kudüs’e taşınırken; Gazze’de gösteri yapan en az 60 sivil, İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybetti. Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen’in çağrısı üzerine Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail’i protesto ederek lanetler yağdırdılar.

ABD ARABULUCU DEĞİL, TARAF OLDUĞUNU İLAN ETTİ

Meydanda kalabalık adına bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, “ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını İslam’ın ilk kıblesi kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz asla mümkün değildir.  Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku hiçe saydığını açıkça göstermiş, bölgedeki itilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir. Kudüs’ün gerek BM kararlarıyla gerekse uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınma statüsünü değiştirecek her adımdan şiddetle kaçınılması şarttır.”dedi.

KUDÜS’ÜN NAMUSUNU KORUMAK, MUKADDES BİR SORUMLULUKTUR

Kudüs’ün namusunu korumak üzere mücadelenin kararlılıkla süreceğini ifade eden Dağdelen, “BM genel kurulunun ve İslam İşbirliği teşkilatının Kudüs konusundaki en son kararları ortadayken ABD’nin hayata geçirdiği bu sorumsuz ve hukuksuz girişim Orta Doğu’da kanı ve gözyaşını artırmaktan, kaosu derinleştirmekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyecektir. Çok güçlü uluslar arası meşruiyetle alınmış bunca karara rağmen hakları ihlal edilen Filistinli kardeşlerimizin kutlu davalarını savunurken İsrail’in eli kanlı katilleri tarafından şehit edilişini içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Türkiye bu hukuksuzluğa karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Kudüs’ün namusunu korumak, tarihin bize yüklediği mukaddes bir sorumluluktur.”dedi.

TÜRKLERDEN BAŞKA HERHALDE BAŞKA MÜSLÜMAN ÜLKE KALMADI

Konuşmasında tüm dünya Müslümanlarına seslenen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, “Türkiye’den başka bu mazlumların yanında olan bu adaletsizliğin karşısında olan ikinci, üçüncü ve sayısız Müslüman ülkelerin hepsini bizim gibi dimdik bu mazlum olan toplumların karşısına geçmeye davet ediyorum. Türklerden başka herhalde başka Müslüman ülke kalmadı. Rabbim bu aziz milleti her daim eylesin. Çünkü biz haklının yanında haksızın her daim karşısında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Bu manada canımızı bile vermeye hepimiz hazırız.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Sabır
Sabır
23 Mayıs 2018 16:50

Böyle kutsal bir davayı miting yapmaya kadar düşüren akpliler neden icraat yapılmadığını sorgulayın.Ülke bitti.Üretim yok.Güya silah fabrikanız var.Kaç tane silah üretiliyor yılda.Güya hepimizin babasının tarlası var.Hangimiz tarım yapabiliyoruz.Hangimizin çocuğunun geleceği garanti.Okullar kalifiye olarak yetiştirilmeyen öğretmen-öğrencilerle dolu.Kendinize yazık etmeyin.Neden hala israille ticaret yapılıyor.Irak petrolü damat beyin aracılığıyla israile satılmaya devam etmekte.Ah ah sinyaller alınıyor ama bi 5-10 yıl sonra insanlar ben eskiden akpli-mhpli idim demeye hicap duyacaklar.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x