Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Hareket, Daimi Üyeliğine Kabul Edildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Hareket, çocuk hakları ve çocuklara insan hakları eğitimi konuları üzerine gerçekleştirdiği çalışmaları dolayısıyla 16-27 Ağustos tarihleri arasında İsveç Örebro Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen ”Children’s Rights International Research Network” (Çocuk Hakları Uluslararası Araştırma Ağı) Çalıştayı’na davetli misafir araştırmacı olarak  katıldı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

7 farklı ülkeden sadece 16 akademisyenin davet edildiği çalıştayda çocuk haklarıyla ilgili yaptığı bireysel araştırma projeleri ile Üniversitemizin bu alandaki çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştiren Doç. Dr. Hareket, Türkiye’de çocuk hakları ve çocuklara insan hakları eğitimi konularındaki çalışmaların geliştirilmesine yönelik Üniversitemizin de paydaşı olabileceği çeşitli uluslararası araştırma-proje çalışmalarına yönelik katılımcılarla iş birliği temaslarında ve planlamalarında bulundu.

Doç. Dr. Erdem Hareket’in başarılı çalışmaları neticesinde; bünyesinde İsveç, İsviçre, İrlanda, İngiltere İtalya ve İskoçya’ dan toplam on beş çocuk hakları uzmanının yer aldığı Çocuk Hakları Uluslararası Araştırma Ağı’nın daimi üyeliğine kabul edildi.

Öğretim Üyesi ayrıca yürütücülüğünü Çocuk Hakları Uluslararası Araştırma Ağı’nın üstlendiği, Swedish Research Council tarafından fonlanan ve beş yıl süre ile çalışmaları desteklenecek olan ”Children’s Human Rights Education Research Project” bünyesindeki çalışmalarda araştırmacı olarak görev almaya devam etmektedir.

Çocuk hakları alanındaki çalışmaları ile Ülkemizi ve Kırıkkale Üniversitesi’ni uluslararası bir platformda temsil etmesinden dolayı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdem Hareket’i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu