Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Okul müdürleri geri dönüyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de  4 yıllık görev sürelerini doldurdukları ve performans değerlendirmesinde başarılı olamadıkları gerekçesiyle 2014 yılında görevden alınan okul müdürleri ikinci kez göreve dönme hakkı kazandı.

 

TÜRK EĞİTİM SEN DAVA AÇTI

2014 yılında 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) geçici 10/8 maddesi uyarınca Kırıkkale’de 68 okul müdürü 4 yıllık görev sürelerini doldurdukları ve performans değerlendirmesi gerekçe gösterilerek görevden alındı. Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi tarafından görevden alınan müdürlerin görevlerine iadesi için dava açtı.

 

HUKUKSUZ BİR TAVIR SERGİLENDİ

Türk Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, Danıştay İdari Davalar Dairesi Kurulu (İDDK) Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumları yöneticilerin görevlendirilmesine ilişkin yönetmeliğin bazı maddelerin yürürlüğünü durdurduğunu söyleyerek, “Ancak Danıştay’ın bu kararına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı hukuksuz bir tavır sergileyerek yönetmeliğe dair yapılan atamaları iptal etmişti”

 

DAVALAR KAZANILDI

İlgili yargı kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar atama yapılamaması talimatını verdiğini söyleyen Başkan Karabacak, “Bunun üzerine görevden alınarak mağdur edilen okul müdürlerinin açmış olduğu davalar Bölge İdare Mahkemelerince müspet şekilde sonuçlanmış 20 okul müdürü görevine dönmüştü”

 

GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

İkinci dalgada ise aynı hukuki dayanakla okul müdürlerinin açmış olduğu bazı davalar ise yakın zamanda sonuçlandığını söyleyen Karabacak, “Gülbeyaz Sümer Anadolu Lisesi Okulu Müdürü İbrahim Pekmezci, Mehmet Varlıoğlu İlkokulu Müdürü Dursun Saray ve Bahşılı Barbaros Ortaokulu Müdürü Ayhan Aykol görevlerine başladı. Mevcut yargı kararları ve mevzuat gereği davayı kazanan 23 okul müdürü yeniden 4 yıllığına görevlendirilmesi yapıldı” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu