Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Spor

Kırıkkale’de 17. Mehmet Akif İnan Koşusu

Memur- Sen'in Kurucu Genel Başkanı Şair, Yazar ve Eğitimci Merhum Mehmet Akif İnan'ın ölüm Yıl dönümünde geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘Mehmet Akif İnan Koşusu’ koşusunun bu sene 17.cisini Kırıkkale Büyük Şehir Parkında 3 kategoride yapıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Memur- Sen’in Kurucu Genel Başkanı Şair, Yazar ve Eğitimci Merhum Mehmet Akif İnan’ın ölüm Yıl dönümünde geleneksel olarak her yıl düzenlenen ‘Mehmet Akif İnan Koşusu’ koşusunun bu sene 17.cisini Kırıkkale Büyük Şehir Parkında 3 kategoride yapıldı.

GENİŞ KATILIM

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Memur Sen İl Başkanlığı ve Kırıkkale Olimpik spor kulübünün organize ettiği yarışmaya katılım oldukça geniş oldu. Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, okul müdürleri, öğretmenler, sporcular ve vatandaşlar programa katıldı.

BİR HAREKETİN KURULUŞUNA ÖNDERLİK ETTİ

Organizasyonda bir konuşma yapan Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz “Bugün burada geleneksel olan koşu organizasyonumuzu gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Geleneksel koşumuzun teması Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’dır. Aslında onun şahsından ziyade fikirler ortaya koyduğu değerlerdir. “Her Eylem Yeniden Diriltir Beni” mısralarının da sahibi olan İnan, gerçek bir sendikacı için olmazsa olmaz olarak sıralanabilecek tüm niteliklere sahipti. Merhum Mehmet Akif İnan; entelektüel kapasitesiyle, insani tarafıyla, fikirleriyle, toplumsal sorumluluk duygusuyla, sivil toplum anlayışıyla, muazzam derinliğe, birikime sahip bir şair ve mütefekkir olarak Türk edebiyatında öne çıkmış, düşünce dünyasında varlığını hissettirmiş bir insan olarak, aslında Türkiye’deki gelenek çevresinde çok da kendinden beklenmedik bir kararla sendikal bir hareketin kuruluşuna önderlik etti. Bir kez daha belirtmek isterim ki Memur-Sen olarak bu organizasyonumuzun teması olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı saygıyla anıyoruz”dedi.

KATEGORİLERİNDE DERECEYE GİREN SPORCULAR ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

U-14 Erkekler 2009-2010

1.Enes Akdağ

  1. Samet Kaya

3.Arda Ali Çeltek

U-16 2007-2008

1.Diyar Alp

  1. Salih İncekoca

3.Doğan Dalbudak

U-18 2005-2006

1.Çağrı İlkbahar

2.Emirhan Toprak

3.Murat Buğra Işıksoy

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x