Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Sel bu kez Çelebi’yi vurdu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Son yılların en şiddetli yağışların meydana geldiği Haziran ayını yaşayan Kırıkkale’de sel bu kez Çelebi ve Keskin ilçesini vurdu. İlçe merkezi ve köylerinde etkili olan yağış sonrası oluşan sel yerleşim yerlerine ve ekili tarım arazilerine zarar verdi.

YAĞIŞLAR SELE DÖNÜŞTÜ

Son birkaç haftadır Kırıkkale ve ilçelerinde etkili olan yağışlar büyük zarara yol açmaya devam ediyor. Sağanak yağış, Meteorolojinin daha önceden uyarılarda bulunduğu Keskin ve Çelebi ilçelerinde etkili oldu. Öğle saatlerinde başlayan yağış şiddetini artırarak devam etti. İlçe merkezi ve bağlı köylerinde yağan şiddetli yağmur, derelerin taşmasına neden olurken köy yollarından dere gibi akan sel, vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Çiftçilerin tarım arazileri de zarar gördü. Maddi hasarın meydana geldiği selde can kaybının yaşanmaması tek teselli oldu.

SU BASKINLARI YAŞANDI

Şiddetli yağış sonrası yollar hasar gördü, bahçe duvarları yıkılırken, bir vatandaşın evini su bastı. Evine su basan vatandaş çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. Vatandaşlar “Şiddetli ve ani bir şekilde bastıran yağmur sele sebebiyet verdi. Yağış sonrası oluşan sel baskınlara neden olurken, sebze bahçeleri ve ekili tarım arazilerinde hasara neden oldu. Yaşanan afet sonrası çok şükür ki bir can kaybımız yok” ifadesini kullandılar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x