Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

YHT 2018´de

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 
Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Hızlı Tren Projesi´nin ilk etabını oluşturan Kırıkkale-Yozgat-Sivas arasındaki 251 kilometrelik kesiminde altyapı inşaatında sona yaklaşıldı.
 
850 MİLYON LİRA
Bugüne kadar 251 kilometre uzunluğundaki Yozgat´ın Yerköy ilçesinden başlayıp, Sivas Yıldızeli´ne kadar uzanan hattın 143 kilometrelik kesimindeki altyapı çalışmaları tamamlanarak, geçici kabulü yapıldı. 108 kilometrelik kesimde çalışmaların 3 ayrı kesimde devam ettiği ifade edildi. Tamamlandığında Yozgat-Ankara arası ulaşımını 45 dakikaya düşürecek olan projeyle ilgili çalışmaların Kırıkkale-Yerköy, Sorgun-Akdağmadeni, Akdağmadeni-Yıldızeli arasında sürdürüldüğü, 850 milyon liraya ihale edilen projenin 2018 yılında tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.
 
ANKARA-SİVAS 2 SAAT 51 DAKİKA
Toplam 602 kilometre uzunluğunda olan Ankara-Sivas demiryolu, güzergahı devam eden projenin devreye sokulmasıyla birlikte 141 kilometre kısalarak, Yozgat üzerinden 461 kilometreye inecek. Seyahat süresi ise demiryolu ile 12 saatten 2 saat 51 dakikaya, 21 saat olan İstanbul-Sivas arası demiryolu ulaşımı ise 5 saat 49 dakika olacak.
 
YOZGAT MERKEZ OLUYOR
Devam eden Ankara-Tiflis bağlantılı İpek Yolu Yüksek Hızlı Tren projesi dışında ihale aşamasındaki diğer demiryolu projelerinin de devreye sokulmasıyla Yozgat´ın Yerköy ilçesi demiryolu ağlarının kesiştiği merkez haline gelecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu