Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DeliceEkonomiKırıkkale

Delice dahil YHT için 7 istasyon kurulacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kırıkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattında 7 istasyon inşa edileceğini açıkladı.

DELİCE-ÇORUM HIZLI TREN PROJESİ İHALEYE ÇIKTI

Delice-Çorum-Samsun hızlı tren projesinin ilk etabı olan Delice-Çorum hızlı tren projesi 2024 yılında ihaleye çıkarken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı proje kapsamında 3 il arasına 7 istasyon kurulacağını ve güzergahta yılda 12 milyon yolcu ve 14 milyon ton yük taşınması planlanlandığını duyurdu. Orta Karadeniz’i tren hattıyla iç bölgelere bağlayacak Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın güzergahının 293 kilometreyi bulması öngörülüyor.

13 BİN 919 KİLOMETREYE ULAŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’nin 13 bin 919 kilometre olan demir yolu ağını “Türkiye Yüzyılı” olarak adlandırılan yeni dönemin ilk 5 yılında 17 bin 11 kilometreye ulaştıracak projeleri tamamlamayı hedeflerken 2 bin 452 kilometrelik yeni hatlar için de yol haritasını belirledi. 2002’de yaklaşık 11 bin kilometre olan demir yolu ağına, bu yıl itibarıyla 2 bin 250 kilometresi yüksek hızlı (YHT) ve hızlı tren (HT) olmak üzere, yaklaşık 3 bin kilometrelik hat eklendi. Türkiye’nin demir yolu ağı 13 bin 919 kilometreye ulaştı.

Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu