Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Yılbaşı hindileri görücüye çıktı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yılbaşı hindileri görücüye çıktı

Kırıkkale Belediyesi’ne ait Cumartesi Pazarda satışa sunulan hindiler, büyük talep görüyor. Geçen yıl 80-120 liradan satılan hindiler, bu yıl 90 ila 130 liradan alıcı bekliyor.

 

KANAT ALTI SARIYSA DAHA LEZZETLİ

Hindi satıcıları getirdikleri hindilerin fiyatlarının geçen yıla oranla çok fazla artmadığını söyledi. Hindilerin fiyatlarının, dişi-erkek olmalarına ve kilogramlarına göre belirlendiğini anlatan Hindi satıcıları “Bu sene hindi satışlarımızı, 90 ila 135 lira arasında gerçekleştiriyoruz. Şu an günde bir-iki hindi satıyoruz. Hindilerimiz kanatlarının altı sarı olduğu zaman yağlı, beyaz olduğu zaman yağsızdır. Hindi alırken vatandaşlarımız tüylerinin düz, kanatlarının altının sarı ve beyaz olmasına dikkat etsinler” dediler Hindilerin kümes değil, yaylım hayvanı olduğunu dile getiren hindi satıcıları, “Bunların eti daha lezzetlidir. Buğday ve mısır veriyoruz. Kırıkkale Belediyesi’ne bu alan için teşekkür ederiz. Hindinin kanat altı sarıysa daha lezzetlidir. Hindi eti, tansiyon ve şeker hastalığına iyi geliyor. Yılbaşı için hedefimiz tüm hindilerimizi satmamız. Vatandaşlarımız gelsin” diye konuştular.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x