Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Evrensel dil kullanılmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP DIŞ POLİTİKALARDAN SORUMLU GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILMAZ, ‘DIŞ POLİTİKA’ HAKKINDA KONFERANS VERDİ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı Kültür Merkezinde ‘Dış Politika’ konferansı verdi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, dış politikada yerel bir dil yerine evrensel bir dil kullanılması gerektiğini söyledi.
 
KATILIM YÜKSEK OLDU
Kültür Merkezinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il teşkilatı ‘Dış Politika’ konferansı düzenledi. Düzenlenen konferansa Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Av. Ahmet Önal, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, il ve ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferansın açılış konuşmasını İl Başkanı Ahmet Önal yaptı. Önal yaptığı konuşmada konferansa katılanlara teşekkür etti.
 
UZAYIN YÜZDE 70’İ
‘Dış Politika’ konferansını veren Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz konuşmasına Amerika’nın dış politika görüşü ile başladı. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti, “Amerika’nın dış politikası George Bush döneminde tamamen Dünyaya hükmetmek olduğunu ve bunun için de soğuk savaş da silah teknolojisini geliştirdi. Teknoloji ilerledikçe üretim yapılıyor ve bir zaman sonra üretim sınırlı kalıyor. Üretimi fazlalaştırmak için Filistin, ırak ve Suriye savaşları çıktı. Amerika George Bush döneminde Dünya’nın 4’de 3’üne hakin ve uzayın yüzde 70’ine hakimdi”
 
TEK MERKEZLİ GÜÇ BİTTİ
George Bush’un tek merkezli Dünya yönetiminin diğer ülkelerin de iç işlerine karışmasından dolayı Dünya ülkelerinin rahatsız olduğunu söyleyen Yılmaz, dünya ülkelerinin Bush yönetimine tepkileri olduğunu ve bu tek merkezli gücün Obama ile değiştiğini söyledi. Obama’nın iki önemli harekatının olduğunu söyleyen Yılmaz, Obama’nın ilk olarak Filistin ve Suriye topraklarındaki askerlerin çekilmesi ve kendi içlerinde sosyal projelerinin artması ile ilgili düşünceleri tek merkezli gücün ortaklı güce döndüğünü söyledi.
 
TEK DİL KULLANILMALI
Obama’nın bu hareketlerinin bazı kısım tarafından askerlerin erken çekildiğini söylemesi üzerine çok ortaklı gücün ülkemizi Amerika’nın yalnız bıraktığını söyleyen Yılmaz, ülkemizin Suriye politikasında istediğin düşüncelerin olmamasının nedenini de belirtmiş oldu. Ülkemizin dünyaya hükmedeceği bir görüşü ya da fikrinin olmadığını söyleyen Yılmaz, hükümetin dış politikası için ikinci bir adımı olmadığını da savundu. Dış politikada tüm dünyaya söz geçirmek için tek bir dil kullanılması gerektiğini savunan Yılmaz, iç politikada kullanılan dili dış politika da kullanılmayacağını bunun için ise evrensel bir dil kullanılması gerektiğini söyledi.
 
MESHEP AYRIMCILIĞI OLMAZ
Yerel bir dil kullanılmasının mesheb ayrımcılığına neden olacağını da söyleyen Yılmaz, mesheb ayrımcılığı yapıldığında dünyanın yarısının dış politika da kaybedileceğini ifade etti. Dış politikada etnik bir siyaset yapılması gerektiğini belirten Yılmaz, Kırıkkale’de yapılan konuşmayı sadece bölgede dikkate alınacağını söyledi. Hükümetin çok boyutlu dış politika yapacaklarını söylediğini söyleyen Yılmaz, çok yönlü politikanın iki dünya gücüne farklı düşüncelerin olması ve bu iki düşüncenin birbiri ile çatışmayarak kendi menfaatine olması demek olduğun söyledi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu