Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Liselilere başarının metotları anlatıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Lise son sınıf öğrencilerine, “Sorumluluk ve Çalışkanlık” konulu konferans verildi.

‘BEBEK BÜYÜRKEN BİLE YETENEK KAZANIR’

Kırıkkale üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Saffet Nezir Lise son sınıf öğrencilerine  okul içerisindeki sınıfta konferans verdi. Ayrıca Tarih Bölümü Başkanı Kayhan Atik’te öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.  Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Saffet Nezir  “Sorumluluk ve Çalışkanlık” hakkında öğrencilere şu bilgileri verdi; “Yaşamımızda çalışkanlık, sorumluluk doğal bir şeydir. Bu doğallığı yaşamımıza iletecek olan beynimizdir. Beynimizi yaşamımızda kullanacağımız işleyeceğimiz emtiayı, eylemi çalışkanlığımızın içinde yatar. Bunu az daha açacak olursak bebek büyürken bile kendinden her saniyede bir yeteneği el becerisi oluşur. Bunu yaparken de beyni artıları toplar ve kaydeder. Yaşamdaki süreç bu şekilde devam ederken okul hayatındaki bilgilerle donatılır.

TEKNOLOJİ DOĞRU KULLANILMALI

Kişi bu kadar bilgiyi beceriyi yürütecek olan hedeflerdir. Hedef belirlendikten sonrada o hedefe adım adım ilerlenir. Meslek sahibi o meslekte uzmanlaşır. İnsanoğlundaki bu veri kazanılırken en önemlisi de Sorumluluk üslenilmesidir. Yaşamda sorumluluğu olmayan başarısız olur, bir hedefi olamaz. Üniversitelere gelen ağabey ve ablalarınız bu başarıyı sağladılar ki bu basmağa kadar gelmişler.Şu günümüzde en büyük sosyalleşme araçlarımız olan cep telefonlar ve bilgisayarlarımızı iyi kullanılmadığından bizi monotonlaştırıyor, zaman kayıplarımız oluşuyor. 1940 – 1950 yıllarında başlayan bazı ülkeler kendilerine bağımlı düşünmeyen insanlar oluşturma programları hazırlamışlar.Bundaki emel ise her şeyi bu ülkelerden almak kendimizin hiçbir teknik teknoloji.tarım  üzerinde üreten düşünen insan yaşatmamaktı.Ne kadar başarılı oldular şu anki yaşamımızda gözükmekte.

BAŞARININ METODLARINI ANLATTI

Kırıkkale üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Kayhan Atik de öğrenciler bazı örnekler vererek başarılı çalışkan  sorumluluk sahibi olmanın metotlarını anlattı. Konferansın bitiminde Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet Dündar Fen Edebiyat Fakültesi dekanı Saffet Nezir’in öğrencilere gösterdiği bu ilgiden dolayı günün anısına plaket verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu