Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Fare uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çerikli ve Keskin üreticisine fare uyarısı

 

Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ürünlere büyük zarar veren tarla farelerine karşı uyarıda bulunarak, tarım alanlarına zarar veren tarla farelerinin maddi kayba sebep olduğunu söyledi.

 

Çiftçi sıkıntıyı iletti

Kırıkkale genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeşermeye başlayan tahıl tarlaları tarla farelerinin istilasına uğraması bölge çiftçisini şimdiden düşündürmeye başladı. Özellikle Keskin ilçesi bölgesinde ve Çerikli bölgesinden şikayetlerin arttığına dikkat çeken Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, “ Çiftçiler bize ulaşarak sıkıntıları dile getiriyor. “ dedi.

 

Mücadale yapılmalı

“Fareler, hububat ürünlerine büyük oranda zarar veriyor. Bu milli ekonomiye zarardır, ülkemize, çiftçimize zarardır. Tarla faresi konusunda toplu mücadele yapılması gerekir.” diyen Sümer, şu uyarıda bulundu. “Herkesin kendi başına bilinçsiz mücadelesi yerine teknik ve bilinçli bir mücadele yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu toplu bir mücadele isteyen bir olaydır, doğa dengesi bozulmadan bu mücadelenin yapılması gerekir. Çünkü çiftçi kurak arazide fare ile mücadele edemiyor, verim alamıyor”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu