Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kolat’dan Desteklerden faydalanın tavsiyesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Vali Ali Kolat, Kırıkkale Merkez Başpınar Mahallesi’nde bulunan fide üreticilerini ziyaret etti.

 

DESTEKLERDEN YARARLANIN

 

Ziyarette, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş da bulundu. Sebze fidesi üretimi yapan Nehir Tarım` a ait fide üretim serasını gezen Vali Ali Kolat sera sahibinden üretimle ilgili bilgi aldı. Vali Ali Kolat, üreticilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının desteklerinden yararlanmalarını tavsiye etti.

 

SERTİFİKALI TOHUM ÜRETİMİ

 

Sera sahibinin verdiği bilgiye göre Kırıkkale` de 4 milyon adedin üzerinde domates, biber, patlıcan ve marul gibi tüplü sebze fidesi pazarı olduğu, çiftçilerin ihtiyaçlarını hâlihazırda Antalya’dan temin ettiklerini,  kendilerinin de uygun bir yer bulması halinde ilin ihtiyacı olan fideyi üretecek bir sera yapmak istediklerini söylediler. Ayrıca sertifikalı tohum üretimi yaparak elde edilen tohumun işlenmesi ve paketlenmesi için de bir tesis yapmayı planladıklarını belirttiler. Bu çalışmaları ile tarımsal istihdama katkı sağlayacaklarını ifade ettiler.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu