GündemManşetSağlık

Fatura gösterip kurtuldular

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER; FATİH GENÇER

Yaz mevsiminin başlangıcında, ‘Dondurmada büyük tehlike’ başlığıyla yayımladığımız haber, ruhsatsız dondurma imalatı yapan işletmeleri durdurmadı. İşletmeler hangi şartlarda ürettiği belli olmayan dondurmaları yaz boyunca vatandaşa sattı.

Tonlarca dondurma satıldı

Kırıkkaleliler yine her yaz olduğu gibi Atatürk Bulvarı’na akın etti. Dondurmacı esnafı yine her yaz kasasını doldurdu. Vatandaşlar tonlarca açık dondurma tüketti. Kimi dondurmacı esnafı farklı açık dondurma markalarının ürünlerini sattı, kimisi de izinsiz ve ruhsatsız dondurma üreterek vatandaşa sattı. Ancak izinsiz üretim yapan işletmeler, bir yandan az miktarda dondurma siparişi yaptı, bir yandan da el altından kendi ürettiği dondurmayı sattı.

Detaylı denetleme yapılmadı

Yaz mevsiminin başlangıcında gazetemiz insan sağlığını olumsuz etkileyecek bu durumu, “Dondurmada büyük tehlike” başlığıyla yayımladığı haberle duyurmuştu. Edinilen bilgiye göre bu haberle harekete geçen denetleyici kurumlar, işletmelere detaylı bir denetleme yapmadılar. İşletmeler farklı dondurma markalarından sipariş ettikleri dondurmaların faturalarını göstererek denetleyici kurumları da yanılttılar.

Haberle duyurulmuştu

Gazetemiz yaz mevsiminin başlangıcında yayımladığı haberde şu şüphelere yer vermişti; “Kırıkkaleliler yaz akşamında Atatürk Bulvarı’na akın ediyor. Bunun en büyük nedeni ise yaz mevsiminin vazgeçilmezi dondurma. Peki dondurma satan işletmeler gerekli sağlık şartlarını taşıyor mu? En önemlisi imalat izni olmayan işletmeler, kaçak imalat yapıyor mu? Bu konuda ki şüpheler vatandaşları korkutuyor. Atatürk Bulvarı üzerinde yoğunlaşan işletmelerin arasında izni olmayan ve gerekli şartları oluşturmadan dondurma imalatı yapan işletmeler olduğu iddia edildi. Gözler denetleyici kurumlara çevrildi”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu