ManşetSağlık

Almayan kalmasın, ceza geliyor!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER; FATİH GENÇER

Gıda işletmelerinin ve çalışanlarının alması gereken Hijyen Belgesi’nde uyarı zamanı bitti, cezai işlem zamanı geldi. Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, işletme sahiplerinin ve çalışanlarının hala Hijyen Belgesi alabileceklerini söyledi.

Sayı artıyor

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Eroğlu, tüm meslek odalarının üyelerine uzun zamandır çağrıda bulunduğunu ifade ederek, “Hijyen Belgesi alan işletme sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu konuda meslek odaları üzerine düşeni yapıyor. Tebliğin yayımlanmasının ardından, gerek sms sistemi, gerek resmi evrak, gerekse de tüm işletmeleri gezerek işletmeleri uyardık. İlk günlerde işletme sahipleri bu çağrıya kulak asmasa da denetleme kurulunun uyarıları sonucunda sayı gittikçe arttı” dedi.

Vatandaş belgeyi görsün

Eroğlu, tüm Türkiye’yi kapsayan bu uygulamanın önemine değinerek, “Bu belge işletmenin, işletme sahibinin ve çalışanlarının gerekli hijyen eğitimini aldığını gösterir. Vatandaşlarımız gıda üretimi yapan, satışını yapan herhangi bir işletmeye girdiğinde bu belgenin varolup olmadığına bakmalı. İşletmelerimiz de bu konuya hassasiyet göstererek belgelerini almalı ve müşterilerinin görebileceği bir yere asmalıdır” diye konuştu.

Çalışanlar da almalı

Belgeyi sadece işletme sahiplerinin değil, tüm çalışanlarının da alması gerektiğini hatırlatan Eroğlu, “İşletme sahiplerimiz bu yanılgıya düşmesinler. Çalışanların da bu belgeye sahip olması gerekiyor. Çalışan personel herhangi bir işletmeye başladığında bu belgeye sahip olduğunu ispat etmeli. İşletme sahipleri de bu belgenin olup olmadığına bakıp personel alımı yapmalı” dedi. Eroğlu belgeyi almayan işletme sahipleri ve çalışanlarının hala belgeyi almak için gerekli kursu görebileceklerini hatırlattı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu