Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ duruşması ertelendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kırıkkale’de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında ayrı ayrı dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 

“HÜLYA YÜKLEDİ”

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada tutuksuz sanık eski öğretmen Dilek Y. ve avukatı hazır bulundu. FETÖ/PDY’ye üye olmak ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanmak suçlamasıyla yargılanan Dilek Y. savunmasında, telefonuna ByLock’u örgütün içerisinde tanıdığı Hülya isimli bir kadının yüklediğini öne sürdü.

 

“PROGRAMI SİLDİM”

Eşinin de FETÖ davasından tutuklu olduğunu ifade eden Dilek Y, “Benim HTS kayıtlarındaki konuşmalarımın çoğunluğu kızımın arkadaşlarının aileleri ve öğretmenleri. Diğer çıkan isimlerin çoğunu tanımıyorum. Telefonumda ByLock olduğunu ben daha önceki mahkemelerde söyledim. Eagle da çıkmış, evet. O Hülya isimli kişi telefonuma bluetooth aracılığıyla kurdu. Sürekli buradan ‘Bank Asya’ya yardım yapın. Bankayı kurtaralım’ mesajları geliyordu. Ben de programı sildim.” diye konuştu.

 

DOSYADA EKSİK VAR

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Aynı mahkemedeki diğer duruşmalarda da FETÖ/PDY’ye üye olmak suçundan tutuksuz yargılanan Adnan A. ve Haydar G. ile avukatları hazır bulundu. Sanıkların savunmalarını alan mahkeme heyeti, duruşmaları erteledi. AA

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x