Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

FETÖ yargılamaları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 27’si tutuklu, 12’si firari 64 sanığın yargılanmasına başlandı.

 

SAVUNMALAR ALINIYOR

Kırıkkale Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Hamza Erol, Yozgat Çekerek Adliyesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. 51 sanık ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Kimlik kontrollerinin ardından duruşmada, “FETÖ/PDY’ye üye olmak ve örgüt yöneticiliği” suçlamasıyla yargılanan sanıkların ifadeleri alındı. Tutuklu sanıklardan Ömer A, savunmasında, FETÖ’ye üye olmadığını ve 15 Temmuz darbe girişiminden önce tutuklandığını belirtti. Ömer A, 16 Temmuz sabahı darbe girişimini cezaevinde radyodan öğrendiğini iddia etti. Firari sanık Ali K’nin tutuksuz yargılanan oğlu Dursun K. de telefonuna, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’un babası tarafından indirildiğini öne sürdü. Dursun K, babası Ali K’nin Gürcistan’da olduğunu ve orada inşaat işleriyle uğraştığını kaydetti. Ara verilen duruşmaya, diğer sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam edilecek.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x