ManşetSağlık

“Fırçalar çantada” Kahramanmaraş’ta

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türksel Dülgergil’in projesi Kahramanmaraş’ta uygulandı.

Ortak organizasyon

Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü koruyucu diş sağlığı uygulamaları kapsamında Kırıkkale Üniversitesi ile Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından organize edilen 12-36 ay arası bebeklere flor-vernik programı düzenlendi.

Prof. Dr. Dülgergil önderlik yapıyor

Türkiye’nin değişik Üniversitelerinden gelen 25 diş hekimliği fakültesi öğrencisi ve sağlık personeli, Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi  Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil  eşliğinde Abdulhamithan ASM de ve Yavuz Selim ASM de  12-36 ay arası Bebeklere flor-vernik uyguladı.

KÜ’ye teşekkür

Uygulama hakkında kısaca bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener; ”Dünyanın en yaygın kronik hastalıklarından biri olan diş ve dişeti hastalıkları çeşitli koruyucu uygulamalar ile önlenebilmektedir. Bizde bu kapsamda gelecek nesillerimizin ileriki yaşlarında Diş ve Dişeti hastalıklarına karşı önlem almak amacıyla Kırıkkale Üniversitesinin desteği ile böyle bir uygulama planladık, İleriki günlerde de programın devam edeceğini bildiren Halk Sağlığı Müdürümüz Dr.Ahmet YENER; Bebeklerin annelerine eğitim, Çadırkentte yaşayan Suriyeli misafirlerimize ve öz bakımını gerçekleştirmekte zorlanan rehabilitasyon merkezindeki çocuklara ve huzurevindeki yaşlılarımıza çeşitli koruyucu diş hekimliği uygulamaları ile birlikte eğitim ve diş tedavileri de yapılacaktır” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu