GündemManşet

Gazze’ye UMKE desteği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında yaralananların tedavileri için Türkiye’ye getirilmesinde oluşturulan sağlık ekibine Kırıkkale Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) destek verdi.

18 yaralı Filistinli getirildi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında yaralanan Filistinlilerden 18’i, tedavileri için dün askeri uçakla Ankara’ya getirildi. Yaralıları taşıyan, ambulans donanımı sağlanan 40 sedye kapasiteli C130 tipi askeri uçak, Genel Havacılık Terminali’ne iniş yapmasının ardından indirilen yaralılardan durumu ağır olanlara oluşturulan acil müdahale çadırında ilk müdahalelerinin yapıldığı bildirildi. Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Filistin’den gelen yaralıların sevkinde görev almak amacıyla Sağlık Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda personel görevlendirdiklerini söyledi.

Hava ambulanslarında görevlendirildiler

Yaralıların taşınmasında deneyimli UMKE ekipleriyle destek verildiğini belirten Uzun, şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığımız, Filistin’de meydana gelen saldırılar sonucunda yaralanan Filistinlilerin tedavilerinin sağlanması görevini üstlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda Sağlık Bakanlığımız ve Ankara Sağlık Müdürlüğü yetkilileri Filistin’den Ankara’ya hava ambulansları ile yaralı sevkinin sağlanması, sevki gerçekleştirilen yaralıların hastanelere ulaştırılması için müdürlüğümüzden sağlık personeli talep etmiştir.

9 personel görevlendirildi

Müdürlüğümüz nezdinde çalışan UMKE ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimlerimizden 2 ambulans ile birlikte 9 personel görevlendirildi. 3 görevlimiz yaralıların Gazze’den, Ankara’ya getirilmesinde, diğer görevlilerimiz ise 2 ambulansımızla birlikte yaralıların hastanelere dağıtım ve sevk edilmesinde görev aldı”

“Göreve hazırız”

Saldırılara maruz kalan ve yaralanan Filistinliler konusunda Türkiye olarak gerekli duyarlılığın gösterildiğini dile getiren Uzun, dünyanın neresinde olursa olsun ekiplerle birlikte devlet büyüklerin talimatları doğrultusunda göreve hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
14 Ağustos 2014 22:17

EMEGİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.

Başa dön tuşu