GündemKırıkkaleManşet

Geçmiş yıllarda büyük mücadele verildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla, Valilik tarafından program düzenlendi. Akif’in şiirlerinde çalışma ruhu adı altında konuşma yapan Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker, “Bugünler için geçmiş yıllarda çok büyük mücadeleler verildi” dedi.
 
ŞİİRLERİNDE ÇALIŞMA RUHU
Kırıkkale Valiliği tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülten Bulduker, ‘Akif’in Şiirlerinde Çalışma Ruhu’ adı altında konuşma yaptı.
 
HEPİMİZ ÇOK ŞANSLIYIZ
Bulduker, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yılı vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, hem İstiklal Marşı’nı kutlayacaklarını hem de yazarı Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle andıklarını söyledi. Mehmet Akif Ersoy gibi bir vatansever şaire sahip oldukları için gurur duymaları gerektiğini ifade eden Bulduker, şöyle konuştu: “Ülkemizin bağımsızlığının, milletimizin varlığının, birliğinin, bütünlüğünün emaresi olan İstiklal Marşımız 1921 yılında bugün kabul edilmiştir” dedi.
 
ÇALIŞMAK İSTER, FEDAKÂRLIK İSTER
Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız şehit dedelerimiz bizlere bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayalım ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak kolay değildir, çalışmak ister, fedakârlık ister. Bizden sonraki nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak için geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız. Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı’nda Türk Milleti’nin ne için savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşı’nı destanlaştıran Akif, Milli Mücadele ile İstiklal Marşımızı hediye etmiştir”
 
BÜYÜK ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY
İstiklal Marşı Türk Milleti’nin şanlı mücadelesini ve zafere olan inancını en özlü şekliyle anlatan müthiş bir destandır. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan İstiklal Marşımızı bizlere armağan eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmet ve minnetle anarken, şanlı bayrağımızın göklerden inmemesini, İstiklal Marşımızın dillerden düşmemesini, vatan sevgisinin iman dolu göğsümüzden ebediyen silinmemesini diliyor, büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum . Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun” dedi.  Etkinilikte, İstiklal Marşı oratoryosu ve sinevizyon gösterisi, müzik dinletisi ve “Akif’in duası” adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu