GündemKırıkkaleManşetSpor

Geleceğimizi çöplüğün içinden kurtarın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geleceğimizi çöplüğün içinden kurtarın

 

Futbol..

Spor denilince akıllara gelen ilk spor. Uğruna gençliğimizi, hayatımızı adadığımız spor. Türkiye’de futbol sadece spor değil. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tuttuğumuz koruma alanı. Yeri geldiğinde her şeyden vazgeçtiğimiz büyük sevdamız. Cebimizdeki son kuruşu maç biletine verdiğimiz tutkumuz. Bu aşk, bu tutku, maalesef ki Kırıkkale’de artık yok. Menfaat peşinde koşarken unuttuğumuz Aşk’ımız, Tutku’muz, gençliğimiz yok olmaya başladı.

 

Sosyal medyada yayımlanan fotoğrafları hepimiz gördük. Gördük ama ne yapmalıyız. Neler yapmalıyız? Bizim ülkemizde Futbol yaşam biçimi. Futbol ile yatıp kalkan bir ülkeyiz. Futbolda başarılı olmak istiyorsak, Brezilya, Almanya gibi altyapıya önem vermeliyiz. Bu Türk Futbolunun en büyük kanayan yarası. Birde tesisleşme var tabi ki.

 

Takımlarımız futbolculara ödediği uçuk ücretlerin yerine tesisleşmeye yatırım yapsalar başarı hatta bir zaman sonra maddi sıkıntılar yerini maddi olarak daha da zenginleşmeye bırakacak.

 

***

 

Bunlar tüm ülke olarak yaşadığımız sıkıntılar. Birde Kırıkkale’miz, Kırıkkalespor’umuz var…

 

MKE Askeri Fabrikalarının kurulması ile birlikte başlayan, 1930’lu yılların içinde fabrikaların her birinin kendi takımlarını kurması ile birlikte gelişen Kırıkkalespor. Dönemin MKE Askeri Fabrikalar Genel Müdürü Fikret Karabudak Paşa’nın emriyle Fikret Karabudak Stadyumu inşasına başlanır ve stadyumun ilk zemini kömür cürufu üzerine serpilmiş ince ırmak kumudur.

 

Kömür cürufundan çim sahalara, giyilecek krampon bulamamaktan, son derece rahat kramponlara, yağmur yağdığında kilogramlarca ağırlığa ulaşan futbol toplarından yumuşak yüzlü, istediğin şekilde vurulan futbol toplarına…

 

Bu devirde yaşarken birde Kırıkkale’de ki alt yapıya bakalım..

Küçücük, dar bir alan,

Etrafı çöplerle dolu,

Toprak zemin,

Yıkık dökük duvarların arasında soyunma odası,

Kimisinin üzerinde Süper Lig takımlarının forması,

Kimisinin üzerinde evimizde yatarken giydiğimiz kalın eşofmanlar…

 

Sosyal medyada yayımlanan fotoğraflarda ki takımın Kırıkkale Büyük Anadoluspor, MKE Kırıkkalespor, Yahşihanspor ya da Şentepespor olması fark etmiyor. Bu gençler Futbol aşkına gönül vermiş, geleceğimiz olan çocuklar. Bu çocuklara sahip çıkılmalı. Bu takımların alt yapılarına sahip çıkılmalı.

 

Bu konuda Valimizi, Milletvekillerimizi, Belediye Başkanlarımızı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzü, takımlarımızın yöneticilerini bu konu ile ilgilenmeye davet ediyorum. Bu gençlerimizin elinden tutun. Kurtarın gençliğimizi, geleceğimizi bu çöplüğün içinden…

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x