Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

Geleceğin okçuları Anadolu Hedefte yetişiyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Anadolu Hedef Spor Kulübü Başkanı Ertuğrul Alparslan 2 yılda onlarca okçu yetiştirdiklerini söyleyerek, geleceğin okçularını yetiştirdiklerini söyledi.

 

OLİMPİK BRANŞ OLARAK GÖRÜLMEKTE

Anadolu Hedef Spor Kulübü Başkanı Ertuğrul Alparslan gazetemize yaptığı açıklamalarda, “Anadolu Hedef Spor Kulübü olarak 2 yılda onlarca Okçu yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Alparslan ayrıca, “İl Spor bünyesinde düzenlenen yaz Spor Okulları Kapsamında 86 Sporcunun büyük katılımıyla Okçuluk sporuna olan ilginin kısa zaman içerisinde ne kadar arttığını görüyoruz. Kökeni insanoğlunun avcılık günlerine dayanan, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan spor dalı artık günümüzde Olimpik bir branş olarak görülmektedir”

 

YANLIŞ DOĞRU DEĞİL, KOLAY ZOR VARDIR

“26 – 30 Ağustos 2015 Gelibolu/Çanakkale’de Türkiye Okçuluk Federasyonun faaliyet Programında yer alan Minikler Türkiye Şampiyonası (Zafer Kupası) ‘na Kırıkkale’de en başarılı 10 sporcu ile gideceğiz. Aylarca emek verdiğimiz sporcular Kırıkkalemizi Çanakkale’de temsil edecekler. Sabır gerektiren bir spor dalı olan Okçulukta uygun yay ve ok kombinasyonunu temin ettikten sonra öncelikle atışımızda tekniğimizi çok iyi oturmak gerekmektedir. Okçuluk da yanlış doğru değil, kolay zor vardır. Yapılan hareketin tekrarının birbirinin aynısı olması gerekir. Hareketi aynı düzeyde yapabilirsek üst üste isabetli atışlar yapabilirsiniz”

 

KIRIKKALE’DE Kİ TEK OKÇULUK KULÜBÜ

“Bunun dışında nişan alma, nefes kontrolü, rüzgarın hızı, güneşin konumu bunları çok iyi gözlemleyip nişangah ayarlamak veyahutta hedefin farklı yerlerine nişan almak rüzgarı okun gidişine yapacağı etkiyi en aza indirebilir. Kırıkkale ‘de Tek Okçuluk kulübü olarak çalışmalarımız devam ediyor. 9 yaş üzeri herkesin yapabildiği bu sporda bizler elimizden gelen her şeyin en iyisini yapmak için söz verdik” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu