Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Gençlik Merkezi aşure dağıttı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kırıkkale Gençlik Merkezi, aşure günü münasebetiyle gençlik merkezi üyelerine aşure dağıttı.

KERBELA ANILDI

Gençlik Merkezinde yapılan 1. Geleneksel Aşure Günü etkinliğine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Şube Müdürü Adnan Vural, Gençlik Merkezi çalışanları, okul temsilcileri ve Gençlik Merkezi üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İlahiyatçı ve Eğitimci Nurettin Eker; Muharrem ayında gerçekleşen mucizelerden ve İslam dünyası için matem arz eden Kerbela olaylarından bahsetti.

KURSLARA DAVET

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü, Kainatın Efendisi Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ‘cennet gençlerinin efendisi’ olarak övdüğü sevgili torunu Hz. Hüseyin’in 72 kişilik aile efradı ile birlikte Kerbela’da şehit edilmesinin gün dönümü olan 1 Muharremin 10’u, ‘Aşure Günü’ olarak asırlardır anılmaktadır. Bu vesileyle Hz. Hüseyin’i ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyor, Muharrem ayının tüm İslam aleminin birliğine, dirliğine ve kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. Ünlü konuşmasının devamında Gençlik Merkezinde  bilgisayar, İngilizce, matematik, girişimcilik, ebru sanatı, halkoyunları, tiyatro, mangala, bağlama, gitar ve ritim kurslarının açıldığını ve kurslarımızdan yararlanmak isteyen gençlerimizin Gençlik Merkezine başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu