GündemManşet

Gerek’den kariyer dersi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KARİYER PLANLAMASI SEMİNERİ
İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından Kırıkkale Kızılırmak Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerine kariyer planlaması ile ilgili bir seminer verildi. Seminerde Müftü Gerek gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
EN ÖNEMLİ KARAR
Gerek şu konuşmayı yaptı; “Kariyer, bir ömür boyu yaşanan olaylar dizisi, bireyin meslek ve diğer yaşam rollerinin birbirini etkilemesi ve izlemesi sonucu oluşan, özellikle iş ve mesleğe ilişkin rollerinde ilerleme, duraklama ve gerilemeleri de içeren bir süreçtir. Meslek ise, bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı, diğer insanlara yararlı bir hizmet ya da ürün sağlamaya yönelik olan, kuralları toplumca belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere dayalı etkinlikler bütünüdür. Meslek seçimi bireylerin hayatları boyunca verdiği en önemli birkaç karardan biridir. Ancak bu kararlar gerçekte bir anda verilen kararlar olmayıp, yaşam boyu almış olduğumuz eğitimler, içinde büyüdüğümüz aile ve sahip olduğumuz sosyo-ekonomik konum ve imkânlar ile de alakalıdır.
UMUDUNUZU KAYBETMEYİN
Geleceğimizin teminatı gençlerimizi ileriki dönemlerde ailesine, milletine, ülkesine yararlı iş, meslek ve hizmetlerde görmek en büyük arzumuzdur. Şunu unutmayalım ki negatif anlamda kariyer de insanın yaşamında söz konusu olabilir. Böyle durumlarda umudumuzu hiçbir zaman kaybetmemek gerekir. Umulurki Alllah bizim için daha hayırlı fırsat ve imkanlar yaratır. Rabbim gençlerimize hayatları boyunca eğitimden yaptıkları işe kadar hep pozitif anlamda kariyer ilerlemesi nasip eylesin inşallah”
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu