Gündem

Gınseng Mucizesi İle Tanıştınız Mı?

Geleneksel Çin ve Kore tıbbının mucizevi sonuçlar yaratan bitki kökü Ginseng Batı’ya gelmek için uzun süre beklemiş olsa da bugün ilaç sektörünün ve alternatif tıbbın en çok kullandığı maddelerden biri olmuştur.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Geleneksel Çin ve Kore tıbbının mucizevi sonuçlar yaratan bitki kökü Ginseng Batı’ya gelmek için uzun süre beklemiş olsa da bugün ilaç sektörünün ve alternatif tıbbın en çok kullandığı maddelerden biri olmuştur. Hem rahatlatıcı hem de canlandırıcı etkisinin yanında birçok tedavi edici özelliği de bulunan bu kök bitki ile Doğu’nun gizemi bu yüzyılda artık doktorlar tarafından da tavsiye edilmeye başlanmıştır. Ginseng mucizesi takviye edici gıda etiketi ile vitaminlerin ve benzeri hapların yanı sıra birçok ilaç ve merhemin içeriğinde de bulunmaktadır.

Geleneksel Çin Tıbbı Nedir?

Geleneksel Çin tıbbı, hastalıkların kökeninde beden ve zihindeki dengesizlikleri görür. Bu nedenle de tedavi yaklaşımları da Batı tıbbından farklı olarak ilerler. Tedavi yöntemleri;

  • Bitkisel bazlı tedavi uygulamaları
  • Akapunktur
  • Beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi
  • Tedaviye yönelik masajlar
  • Terapi egzersizleri

olarak sıralanabilir. Bu yöntemler uzun yüzyıllardır kullanılagelmiş ve etkinliği kanıtlanmış yöntemlerdir. Ginseng kökü bu yöntemlerden bitkisel bazlı tedavi ve beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi uygulamalarında büyük önem ve yer kapsamaktadır.

Ginseng Nedir ve Nasıl Elde Edilir?

Genel olarak ginseng, Kore ve Çin’in yüksek bölgelerinde yetişen panax türü bitkilerin kökü olarak tanımlanabilir. Bunlar yabani türlerdir ve dağlık bölgelerde elle toplanarak kullanıma sunulur. Bu nedenle aslında oldukça pahalı olduğu söylenebilir. Ancak daha sonraları tarımı da yapılmaya başlanmış ve daha kolay yollarla elde edilme yoluna gidilmiştir.

Bu şekilde elde edilen ginseng kökleri dağlık bölgelerden toplananlardan daha ucuza mal edilebilmektedir. Ginseng’in faydaları duyuldukça merdiven altı firmaların da iştahı kabarmış ve sahte ürünler piyasaya sürülmüştür. Bu nedenle ginseng bazlı herhangi bir ürün alırken Koresan Sağlık gibi konusunda uzman ve ciddi firmalardan alışveriş yapılması daha güvenilir olacaktır.

Ginseng Kökü Çeşitleri Nelerdir?

Ginseng kökünün üretimi önceleri sadece Çin ve Kore’de yapılmaktaydı. Ancak bugün faydaları sınırların ötesinde duyulunca Kanada ve Amerika’da da üretim yapılmaya başlanmıştır. Aslında birçok türü olmasından söz edilebilirken bugün Amerikan ve Asya tipleri olarak ikiye ayrılmıştır. Amerikan ginsengi rahatlatıcı etkisiyle, Asya ginsengi ise canlandırıcı etkisiyle anılmaktadır. Bu ürünü Ginseng Tablet sitesinden temin edebilirsiniz.

Ginseng yetiştirilme süresine bağlı olarak beyaz, kırmızı ve taze ginseng olarak da çeşitlerine ayrılır. Taze ginseng kökleri erken hasat edilerek yeşil renkte kullanıma sunulmaktadır. Beyaz ginsengin hasadı 4-6 yıl arasında yapılmaktadır. Kırmızı Kore ginseng ise 6 yıldan sonra toplanmaktadır.

Kırmızı ginseng Kore’de devlet kontrolünde izin verilen bölgelerden toplanabilmektedir. Daha çok yüksek bölgelerde bulunduğu için toplanması da diğer türlere nazaran oldukça uzun zaman sonra ve zahmetli bir biçimde gerçekleşir.  Bu nedenle de Kore ginsengi oldukça pahalı bir türdür.

Ginseng Bazlı Bir Ürün Nereden Alınabilir?

Ginseng şöhreti arttıkça sahteleri de piyasaya sürülmüş bir ürün olmuştur. Bu nedenle eczanelerden ve Ginseng Tablet gibi güvenilir sitelerinden alınması en doğrusu olacaktır.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x