Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Gün birlik ve beraberlik günüdür

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci dönem milletvekilliği seçimlerinin ardından AK Parti İl binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan milletvekili Ramazan Can: “Aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere engel oldukça buradaki tablodan birileri bir şeyler devşirmeye kalkanlara vereceğimiz cevap birlik ve beraberliktir. Başarısızlık üzerine hesap kuranların hesabını aziz milletimiz gerektiğince cevabını vermiştir, teşkilatımızda gereken cevabı verecektir.”

GEREKEN DERSLERİ ALDIK, MESAJLARI ANLADIK

AK Parti Kırıkkale Teşkilatı, Milletvekili Ramazan Can, İl Başkanı Nuh Dağdelen, Milletvekili Adayları Bayram Salim Bozdemir ve Mustafa Arslan, parti yöneticileri ve partililerin de katılımıyla seçim sonuçlarının değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenledi. Gereken dersleri aldıklarını ve sonuç ne olursa olsun hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden İl Başkanı Nuh Dağdelen: “Yoğun bir seçim sürecini bizler sahada basın mensubu arkadaşlarımız ellerindeki fotoğraf makinaları, kameraları ve haberleriyle hep birlikte atlattık. Mübarek Ramazan ayı içerisinde el birliği ile gecemizi gündüzümüze katarak güzel bir çalışma yürüttük.  Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızı Türkiye’nin ilk başkanı olması noktasında Kırıkkale en yüksek oyu vererek başkan yaptık. Yüzde 65 büyüklükteki Kırıkkale’nin cumhurbaşkanımıza olan sevgisinin ve samimiyetinin bir göstergesidir. Bununla birlikte biliyorsunuz aynı zamanda milletvekilliği tercihinde de bulunuldu. Kırıkkaleli hemşerilerimizin tercihini saygıyla karşıladık. Buradan çıkarılması gereken dersleri aldık, mesajları aldık. Biliyorsunuz yeni sistemde 76 bin oyla bir tane milletvekili çıkarabildik. Diğer sisteme göre belki iki çıkabiliyordu. Ama hemşerilerimiz böyle bir tercih gösterdiler. Bunu saygıyla karşılıyoruz. Biz Ak Parti olarak bu ülkeye hizmet ettik. Kırıkkale’ye de 16 yıl boyunca çok büyük hizmetler yaptık. Bundan sonraki süreçte milletvekilimiz, belediye başkanlarımız, teşkilatımızla birlikte güçlü bir şekilde Kırıkkale’ye hizmet etmeye devam edeceğiz.”dedi.

MİLLET İRADESİ TECELLİ ETMİŞTİR

Milletin kararına saygı duyduklarını ve yapmadığı bir şey için pişmanlık duymadığını belirten Milletvekili Adayı Mustafa Arslan: “Güzel bir seçim dönemi atlattık. Neticenin de güzel olmasını dilerdik. Fakat Türkiye Cumhuriyetimiz açısından netice istediğimiz gibi olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin ilk başkanı seçilmiştir. Türk milletine ve Türkiyemize hayırlı olsun. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de millet iradesi tecelli etmiştir. Millet iradesine hiç bir zaman eleştiri ve ötekileştirme yapmadık ve şimdi de yapmadık. Millet iradesinin her zaman başımızın üstünde yeri var.  Millet bir şeyleri anlatmak ve bir mesaj vermek istemiştir. Biz gereken mesajı aldık. Şu süreçten sonra herkese şapkamızı önümüze koyup ‘neler yaptık neler yapmadık diye bir değerlendirme yapacağız. Sahada 40 gün boyunca ‘şunu da yapmadım, şunu eksik yaptım böyle oldu’ diye bir pişmanlığım yok. Alnım açık başım dik çok şükür.”diye konuştu.

GÜCÜM YETTİĞİ KADAR SİZE YARDIM EDECEĞİM

Kırıkkaleli hemşerilerinin problemlerini çözmeye devam edeceğini ifade eden Milletvekili Adayı Salim Bozdemir ise şunları söyledi: “Seçim süreci birçok dost kazandık, gönülden kazandık. Hepinizi çok seviyorum, hakkınızı bana helal edin. Benimde size hakkım helal olsun. Bu kardeşiniz durmuyor, yoluna devam ediyor.  Hepimiz hizmet için varız, bunu da yapacağız. Bu kardeşinizin telefonu7/24 açık. Bunu bilmenizi isterim. Her türlü probleminizi yine Ankara’da takip etmeye devam edeceğim. Kırıkkale’de olacağım. Her zaman burada olacağım ve çağırdığınızda da geleceğim. Gücüm neye yeterse, gücüm yettiği kadar size yardım edeceğim. Ama gelelim seçime; şükürler olsun rabbime Türkiye kazandı, Kırıkkale kazandı, davamızın lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Elhamdülillah doğmamış çocuğumuza bağımsız, güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakacağız. Ülkemiz emin adımlarla yiğit bir liderin önderliğinde tarihteki yolculuğuna devam ediyor.”

BU DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE KAZANAN KIRIKKALE OLDU

Demokrasi mücadelesinde kazananın Kırıkkale olduğunu dile getiren Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Özellikle bütün Kırıkkaleli seçmenlere teşekkür ediyoruz. Medeni bir seçim oldu. Bir demokrasi mücadelesi oldu. Bu demokrasi mücadelesinde kazanan Kırıkkale oldu. CHP ve MHP’den arkadaşlarımız milletvekili seçildi. Sayın Ahmet Önal ve Halil Öztürk’ü tebrik ediyoruz. Menfaatleri doğrultusunda enerjimizi Kırıkkale için harcayacağımızı, arkadaşlarımızla da beraber çalışacağımızı özellikle söylüyorum. Gönül isterdi ki milletvekili sayımızı devan ettirelim. Ama olmadı. Kırıkkale siyaseti iki milletvekili kaybetti ama iki tane genç Bayram Salim Bozdemir ve Mustafa Arslan’ı kazandı. Arkadaşlarımız sağ olsunlar gece gündüz çalışarak vatandaşımızdan destek istediler. Milli irade bu şekilde tecelli etti.”dedi.

 

YARALARIMIZ VARSA SARARIZ, YOLUMUZ DEVAM EDERİZ

Seçimlerde ‘Cumhurbaşkanlığında Tayyip Bey, milletvekilliğinde MHP’ söylemlerinin karşılık bulduğunu ifade eden Can: “Kırıkkale’nin seçmen iradesi bu şekilde tecelli etti. Saygı duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 65, milletvekilliği seçimlerinde yüzde 44. Yüzde 21’lik bir kayıp var. Bu yüzde 21’lik kayıp bölgesel anlamda Milliyetçi Hareket Partisi’nin kendi kaybetti oyların bu sistemde AK Parti’den aldığı cereyan ediyor. Sadece Kırıkkale ölçeğinde değil, Yozgat’ta Sivas’ta Tokat’ta bu sonuçları görüyoruz. Netice itibarıyla Cumhur ittifakına istenen oylarla cumhurbaşkanlığında Tayyip Bey, milletvekilliğinde MHP söylemi karşılık bulmuştur. Geçişkenlik kolay olmuştur. Hayırlı olsun diyoruz . Buradan çıkaracağımız dersler vardır. Partimiz içinde bunun muhakemesi yapılacaktır ama gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Adaylarımız, il başkanımız, SKM’miz, ilçe başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız hep beraber biz büyük bir aileyiz. Yaralarımız varsa sararız, yolumuz devam ederiz.”dedi.

MAHALLİ İDARELER SEÇİMİNDE ÇITAYI YÜKSELTECEĞİZ

Konuşmalarında yaklaşan bir mahalli idareler seçimi olduğunu hatırlatan Can, “ Cumhurbaşkanımız inşallah 8 Temmuz’dan sonra hükümeti kuracaktır. Türkiye’de siyasi istikrar devam etmektedir. TBMM’de 295 milletvekiliyle beraber bana göre çoğunluk elde edilmiştir. Dolayısıyla herhangi bir sıkıntı yoktur. Gerek Kırıkkale ölçeğinde gerekse Türkiye’de yatırımlar devam edecektir. Kırıkkale’de seçim safahatında ne söz verdiysek onları yerine getirmek için gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızın problemlerini çözmeye devam edeceğiz. Daha fazla aranızda olacağız. Bir isek bir olacağız. Önümüzdeki süreç mahalli idareler seçimi. Mahalli idareler seçiminde de Kırıkkale’nin inşallah çıtasını yükselteceğiz.  Birlik ve beraberliğimizden asla ödün vermeyeceğiz.”dedi.

DEMEK Kİ KENDİMİZİ ANLATMADA EKSİKLİKLERİMİZ OLMUŞ

Başarısızlık üzerine devşirme hesapları yapanlara gereken cevabın verileceğini de söyleyen Can: “Seçim sürecinde SKM’miz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, İl Başkanımız riyasetinde milletvekili adayı arkadaşlarımız ve hep beraber gece gündüz demeden çalışarak vatandaşın oyuna talip olduk. Kendimizi anlatmaya çalıştık, Ak Parti’yi anlatmaya çalıştık, hizmetleri anlatmaya çalıştık. Vatandaşımız da böyle bir karşılık verdi, saygı duyuyoruz. Demek ki kendimizi anlatmada, hizmetleri anlatmada ve oy kaybını karşılama noktasında eksikliklerimiz olmuş. Burada kesinlikle vatandaşımıza, seçmenimize diyecek bir şeyimiz yok. Burada bir sorumlu aranıyorsa en başta ben olmak üzere bunu gerekirse bedelini de zaten ödedik ama buradan hareketle eksikliklerimizi tamamlayıp önümüze bakacağız. Netice itibarıyla şunu söyleyebilirim. Bugünden yarına yarından öbür güne Kırıkkale’yi iyi günler bekliyor ama hep birlikte birlik olduğumuz sürece. Aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere engel oldukça buradaki tablodan birileri bir şeyler devşirmeye kalkanlara vereceğimiz cevap birlik ve beraberliktir. Başarısızlık üzerine hesap kuranların hesabını aziz milletimiz gerektiğince cevabını vermiştir, teşkilatımızda gereken cevabı verecektir.”şeklinde ifadelerde bulundu. Toplantıya katılan ilçe belediye başkanları da söz alarak birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devan edeceklerini söylediler.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
3 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Engin AKÇADAĞ
Engin AKÇADAĞ
1 Temmuz 2018 11:31

Belediye Başkanlığı seçimleri çok yakında diyorlar aday kim olacak. Zarflardan çıkan mektubu iyi okudunuzmu sayın yetkililer başkanlar, sunguru aday gösteripte dibe vurmayın. Atı alan dereyi geçti odasını bile tuttu. Hep karşılıksız verdik elde var “0” ne değişti samsun yolu 10 kat oldu mitait beyler köseyi döndü. Belediyecilik “0” ne adam gibi otobus dolmus ne Ankara Kırıkkale arası ulaşımda duzenleme. Referandum yapalım geri Ankaraya ilçe olalım bi artısını göremedik. Belki belediye otobüsümüz olur cocuklugumuzdaki gibi, belki Sincana kadar olan elektrikli trenimiz banliyö hattımız olur. Çeşmeden suyumuz içilir. Daha çok var varda var. Bide çıkmış seçim sürecinde söz verdiklerimizi yerine getirecegiz demezmi, zaten senelerdir Kırıkkalemizin vekili değilmisin yenimi oldun ikdidardasında teşekkurler biz nankoruz senin icratlarını hakkını yiyoruz özur dileriz kusurumuzu affet biz her secim sen yine aday ol yine oy veririz devri bitti. Sayın yeni vekillerimiz bırakın feneri galatasarayı halkın kırıkkalenin garip insanının ne umdugunu ne istedigini biliyorsunuz yazmaya kalem soylemeye nefes tukendi yapında verdiğimiz oylar helali hoş olsun diyelim. Tek umudumuz Sayın Öztürk ve Önal umudumuza yüz çevirmeyin sırtınızı dönmeyin el ele verin kol kola girin siz bu bagrı yanık boz toprağın öz evlatlarısınız biriniz Ahalı biriniz sulahyurtlu ellerin memleketlerine imrenir olduk bir olun her daim yanınızdayız yeterki Kırıkkaleye faydalı olun, seneler geçsede vay babasına rahmet ömru uzun ola bunlar yaptıydı vesile olduydu diyelim. Tekrar hem siz için hem Kırıkkalemiz için hayırlı uğurlu olsun. İşlerinizde kolaylıklar çalışmalarınızda başarılar diler, Sağlıcakla kalasınız.

tarafsız
tarafsız
29 Haziran 2018 01:30

Kırıkkaleye gün geçtikçe kan kaybediyor mke de çalışan sayısı düştü devamlı kırıkkalede işssizlik var devamlı göç veriyor ne hizmet yaptınız şehir parkını hizmetten sayıyorsanız diyecegim bişey yok..16 yılda 1 2 parkla bu iş olmaz..

Emre
Emre
28 Haziran 2018 21:00

Sen aday olduğun için vermedik kısacası bu. fazla yazıya söze gerek yok.

Başa dön tuşu
3
0
Would love your thoughts, please comment.x