Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

İş güvenliği için iş birliği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri alanında işbirliği yaptı.
BİN 600 KİŞİ SERTİFİKA ALDI
Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi arasında imzalanan Protokol ile Yüksek İhtisas Hastanesi çalışanlarına Kırıkkale Üniversitesi’nin konularında uzman akademik personeli tarafından 6331 Sayılı Kanun kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri düzenlendi. Eğitim sonunda bin 600 katılımcıya katılım belgeleri bir törenle takdim edildi. Törene Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Tekin Akça, Hastane Yöneticileri, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Lüy, eğitim veren akademisyenler katıldı.
“BU KÜLTÜR OLUŞMALI”
Törende bir konuşma yapan Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Tekin Akça,  son günlerde meydana gelen maden kazalarına değinmiş ve madenlerle aynı tehlike grubunda bulunan sağlık sektöründeki risklere dikkat çekerek, bu risklerin çalışanlara tekrar tekrar hatırlatılması ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşması amacıyla bu eğitimlerin yapıldığını ifade etti. Uzm. Dr. Akça, konuşmasının sonunda destek ve katkılarından dolayı Kırıkkale Üniversitesi Yöneticilerine ve akademisyenlerine teşekkürlerini iletti.
“EN İYİ KOŞULLARI HEDEFLEYEN KANUN”
Törende Kırıkkale Üniversitesi adına bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kocamış, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun, iş kazaları ve meslek hastalıkları ortaya çıkmadan önlem alınmasını zorunlu hale getiren, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinde en iyi koşulları hedefleyen bir kanun olduğunu ifade etti.  Ayrıca Prof. Dr. Kocamış, gelişmiş ülkelerde iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşmuş olduğu, ülkemizde ise bu kültürün oluşabilmesi için eğitim faaliyetlerin aralıksız devam etmesi gerektiğini, Sağlık sektörünün çok tehlikeli işyeri sınıfında yer almasından dolayı bu eğitimlerin her yıl tekrarlanması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Kocamış, katılımcılara, eğitim veren akademisyenlere, Kırıkkale Üniversitesi adına İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini koordine eden Yrd. Doç. Dr. Murat Lüy’e ve İş sağlığı ve Güvenliği konusundaki hassasiyetlerinden dolayı Başhekim Tekin Akça’ya teşekkür etti.
 
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilhat
ilhat
12 Kasım 2014 20:39

SOMADA DA PAMUKKALE ÜNİ. İŞÇİLERE EGİTİM VERİYORDU GÜYA.

Başa dön tuşu