Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Güzel çalışmalar yapacağız

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

24 Haziran’da yapılacak olan seçimde AK Parti Kırıkkale Milletvekili aday adayı olan eğitimci Yakup Utku, seçim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Utku, “İnşallah bizlere görev verilirse Kırıkkale için güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

 

TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ

AK Parti Kırıkkale Milletvekili aday adayı eğitimci Yakup Utku, “24 Haziran genel seçimi Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimlerinden biri olacaktır. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilecektir. Bu ne demek; bu daha önce 26 kere yapılan genel seçimlerde 65. hükümet ortaya çıkarmış parlamenter sistemin sona ermesi demektir. 95 yıllık cumhuriyet tarihimizde 26 kere genel seçim yapıldı ama 65 kere hükümet kuruldu. CHP’nin 27 yıllık tek başına iktidarı 10 yıllık DP’nin 4 kez hükümet kurması AP ve ANAP’ın tek başlarına hükümet kurmalarını çıkaracak olursak diğer koalisyon hükümlerinin ömrü bir yılı bile bulmuyor” dedi.

 

İSTİKRAR VE İSTİKBAL İÇİN

Utku, ”Ömrü bir yıl bile sürmeyen hükümetler büyük ve uzun süre isteyen yatırımları yapabilirler mi? Zaten geçmiş dönemleri yaşı müsait olanlar hatırlamaktadırlar. Genç kardeşlerime de son yaşanan 15 milletvekilinin istekleri dışında transferi eski Türkiye için en güzel örnek olmuştur. Yeni hükümet sistemi ile seçmen iradesini yok sayan böyle olaylar artık tarihte kalacaktır. İşte burada bu seçimin önemi ortaya çıkmaktadır ki; mecliste cumhurbaşkanı nı  seçtiren parti kesinlikle salt çoğunluğu elde etmelidir. Yeni sistemin uyum yasalarının süratle çıkabilmesi buna bağlıdır. İstikrar ve İstikbal için yeni sistemin sağlıklı işletilmesi için en az salt çoğunluk hayati önem Arz etmektedir” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x