Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

41 okula daha beyaz bayrak

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü gereğince 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminde Kırıkkale’deki 41 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Beyaz Bayrak İş Birliği Protokolü gereğince 2017-2018 Eğitim ve Öğretim döneminde Kırıkkale’deki 41 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Dereceye giren okullarına sertifikaları ve bayrakları gerçekleştirilen tören ile yapıldı. Böylece il genelinde beyaz bayrağın dalgalandığı okul sayısı 140’a ulaştı.

BEYAZ BAYRAK, PİRİNÇ LEVHA VE SERTİFİKA

Şehit Alparslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Kılıç,  Bulaşıcı Hatalıklar Çevre Sağlığı Şubesi Birim Sorumlusu Dr. Didem Kaymaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nilgün Çelik, Şube Müdürü Ümit Yaşar Gürsoy, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Çocukların beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2006 yılında protokol imzalandığını hatırlatarak konuşmasına başlayan İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, yapılan değerlendirme ile temizlik konusunda belirlenmiş bir takım kriterleri tamamlayan okullara sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak, pirinç levha ve sertifika ile ödüllendirildiğine dikkat çekti.

140 OKULDA BEYAZ BAYRAK

Bu kapsamda yıllar içerisinde Kırıkkale’de çalışmalar yürütüldüğünü ve 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı içerisinde yoğun bir çalışma programı neticesinde okulların fiziki ve işlevsel olarak beyaz bayrak kriterlerini tamamlamaları sağlanarak çok sayıda okulun beyaz bayrakla buluşturulduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, Kırıkkale genelinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde 41,  Mayıs 2018 tarihi itibarı ile aktif  faaliyet gösteren toplam  233 okuldan ise 140’ında beyaz bayrak ve sertifika aldığını sözlerine ekledi.

HİJYENİK ŞARTLARDA EĞİTİM ALMALARI DOĞAL HAKLARI

Kırıkkale’de bulunan beyaz bayraklı okul oranının yüzde 60 olduğunu belirten Güngüneş “İlimiz genelindeki tüm okulların Beyaz Bayraklı olması ve tüm çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması en doğal haklarıdır. İlgili kamu kurumları olarak bizlerin bu şartları uygun hale getirmek için gerekli çabayı sarf etmemiz en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu nedenle müracaat eden okullarda yapılan değerlendirmeler neticesinde fiziksel açıdan ciddi eksiklikleri bulunan ve bu eksiklilerden dolayı beyaz bayrak alamayan okullarımızın beyaz bayrak alabilmeleri için gerekli onarımlarının yapılması ve eksikliklerinin giderilmesinin  akabinde müracaat etmeleri neticesinde yeni eğitim öğretim yılı içerisinde  değerlendirilerek bu okullarımızın da Beyaz Bayrak sertifikalı olmasını hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

OKULLARA PUAN VERİP DEĞERLENDİRECEĞİZ

Kanuni Sultan Süleyman’ın “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet, cihanda bir nefes sıhhat gibi.” sözleriyle konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, okullardaki temizliğin önemine dikkat çekerek “Çocuklarımızın eğitim aldığı yerleri temiz tutmak zorundayız. Eğitimde Yeni Vizyon Kırıkkale Projemiz içerisinde bu konuya da ağırlık vereceğiz. Okullara puan verip değerlendireceğiz. Çocukların okulda öğrendikleri alışkanlıklar hayatları boyunca devam eder ve çevresindeki insanlara da öğretme imkanı bulurlar” dedi. Daha sonra beyaz bayrak almayı hak kazanan okullara bayrakları, sertifikaları ve pirinç levhaları verilirken, Şehit Alpaslan Yazıcı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi bayrak direğine İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi tarafından beyaz bayrak çekildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x